Main Content

Boateng žiada prísnejšie tresty za rasizmus

piatok, 22. marec 2013 14:30 | Autor: TASR

Boateng žiada prísnejšie tresty za rasizmus
Boateng žiada prísnejšie tresty za rasizmus | zdroj: TASR

Miláno 22. marca (TASR) - Stredopoliar talianskeho klubu AC Miláno Kevin-Prince Boateng si myslí, že futbalu by prospelo, keby bol viac "multikultúrny".

"Ak by to tak bolo, futbal by pritiahol viac ľudí či krajín a možno by sa tak predchádzalo rôznym sporným situáciám," tvrdil bývalý hráč FC Portsmouth pred stretnutím s prezidentom FIFA Seppom Blatterom. "Dúfajme, že čoskoro sa vo futbale objaví Jose Mourinho s tmavou pleťou či pakistanský Pep Guardiola."

Boateng volá tiež po prísnejších trestoch pre futbalistov, ktorí sa dopúšťajú rasistických prejavov. "Hráč, ktorý spraví niečo zlé a dopustí sa rasizmu, by nemal viac hrať v tej krajine a za daný klub," cituje agentúra Reuters 26-ročného reprezentanta Ghany. "Takéto veci dokážu zraniť a myslím, že toto je správny spôsob, ako tomu predchádzať. Vyžaduje si to prísny a tvrdý prístup."

Boateng spustil vlnu diskusie o tomto probléme vo futbale v januári, keď v prípravnom zápase AC Miláno s talianskym štvrtoligovým tímom Pro Patria opustil ihrisko na protest proti rasistickým urážkam zo strany fanúšikov súpera. Jeho spoluhráči ho nasledovali do kabíny a rozhodca duel predčasne ukončil.