Main Content

Volejbal: Čada oznámil nomináciu na kvalifikácie, novou asistentkou Smák

piatok, 22. marec 2013 15:30 | Autor: TASR

Bratislava 22. marca (TASR) - Tréner ženskej volejbalovej reprezentácie Miroslav Čada oznámil širšiu 18-člennú nomináciu na 1. kolo kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta a 3. kolo kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy. Novou asistentkou reprezentačného trénera sa stala ešte stála aktívna nahrávačka, 39-ročná Monika Smák.

Slovenky sa v máji predstavia v Poprade na kvalifikácii MS proti Grécku, Rakúsku a Lichtenštajnsku a začiatkom júna ich čaká barážový súboj o postup na tohtoročné ME proti Bielorusku.

V pôvodnej nominácii figurovali aj skúsené hráčky, smečiarka Ivana Bramborová z talianskeho druholigového klubu Igor Gorgonzola Novara a univerzálka Lucia Hatinová z popredného nemeckého klubu Schweriner SC. Obe však pozvánku odmietli. Hatinová sa vyjadrila, že nemá záujem reprezentovať a Bramborová sa ospravednila z osobných dôvodov.

"Naše ciele v tejto sezóne sú jasné - vyhrať kvalifikačnú skupinu o postup na majstrovstvá sveta a kvalifikovať sa rovno do tretieho kola a postúpiť na majstrovstvá Európy. Nebude to jednoduché, ale verím, že to zvládneme," povedal tréner Miroslav Čada.

Prvý zraz majú Slovenky 29. apríla v Bojniciach, kde sa budú pripravovať do 8. mája. Ďalšia časť prípravy už bude prebiehať v Poprade. V generálke na kvalifikáciu MS odohrajú slovenské volejbalistky v meste pod Tatrami tri prípravné zápasy s Belgickom od 16. do 18. mája.

Širšia 18-členná nominácia Slovenska na kvalifikácie MS a ME:

nahrávačky: Martina Viestová (1.VC Wiesbaden/Nem.), Katarína Dudová (Sokol Frýdek-Místek/ČR), Monika Smák (KV MŠK Oktan Kežmarok)

smečiarky: Miroslava Kuciaková (Slávia EU Bratislava), Dominika Drobňáková (Doprastav Bratislava), Nikola Radosová (SVS Post Schwechat/Rak.), Erika Salanciová (Slávia EU Bratislava), Paula Kubová (VK Spišská Nová Ves)

blokárky: Tatiana Crkoňová, Jaroslava Pencová (obe Doprastav Bratislava), Simona Kóšová (Slávie EU Bratislava), Veronika Hrončeková (VK AGEL Prostějov/ČR), Nina Herelová (Slávia EU Bratislava), Michaela Abrhámová (Doprastav Bratislava)

univerzálky: Solange Soares (VK AGEL Prostějov), Monika Stankovianska (Doprastav Bratislava)

liberá: Dominika Valachová (Dinamo Bukurešť/Rum.), Lucia Nikmonová (Doprastav Bratislava)