Main Content

Cyklistika: Skvelý Sagan na E3 Harelbeke druhý za Cancellarom (2)

piatok, 22. marec 2013 18:30 | Autor: TASR

Harelbeke 22. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v prestížnych jednoetapových pretekoch E3 v belgickom Harelbeke vynikajúce druhé miesto. Jazdcovi tímu Cannondale sa to podarilo napriek tomu, že po 56 km musel vymeniť bicykel pre defekt.

Prvenstvo si v cyklistickej klasike dlhej 211 km vybojoval Švajčiar Fabian Cancellara (RadioShack Leopard), ktorý si tak zopakoval svoj jasný triumf spred dvoch rokov. Vtedy na E3 Harelbeke vyhral osamotený s náskokom presnej minúty, pričom z víťazstva sa tešil aj v roku 2010.

Už 56 rokov sa obyvatelia mestečka Harelbeke môžu dívať na prestížne cyklistické preteky. UCI organizátorom po rokoch prosieb vlani vyhoveli a zaradili ich do kalendára World Tour, takže sa bojovalo aj o cenné body. Štartová listina bola bohatá na veľkých favoritov a minulých víťazov. Tom Boonen, ktorý niesol číslo jeden, tu vyhral päťkrát, Cancellara dvakrát, Filippo Pozzato raz.

A bol to práve "matador" Cancellara, ktorý sa zhruba 32 km pred cieľovou páskou vydal do rozhodujúceho úniku. Za ním sa vytvorili dve stíhacie skupiny, pričom v tej prvej boli okrem Sagana aj Sylvain Chavanel, Geriant Thomas, Deniel Oss a Sebastian Langeveld. Švajčiarsky cyklista napokon uhájil svoj náskok až do cieľa a triumfoval v čase 5:08:28 h. Záverečný špurt päťčlennej skupiny už bol záležitosťou pre žilinského cyklistu, ktorý si napravil chuť po minuloročnom štrnástom mieste, keď na tretie miesto odsunul Belgičana Ossa.

Výsledky E3 Harelbeke 2013:

1. Fabian Cancellara 5:08:28 (Švaj./RadioShack Leopard), 2. Peter SAGAN (SR/Cannondale) +1:08 min., 3. Daniel Oss (Tal./BMC Racing), 4. Geraint Thomas (V.Brit./Sky Procycling), 5. Sebastian Langeveld (Hol./Orica-GreenEdge), 6. Sylvain Chavanel (Fr./Omega Pharma-Quick Step), 7. Tom Boonen (Bel./Omega Pharma-Quick Step), 8. Luca Paolini (Tal./Kaťuša), 9. Edvald Boasson Hagen (Nór./Sky), 10. Sebastien Turgot (Fr./Team Europcar)

UPOZORNENIE: Správa je aktulizovaná vo všetkých odsekoch a o výsledky