Main Content

Futbal-MS-kval.: S Litvou Slováci vyhoreli v efektivite,Griga:"Chýbala ľahkosť"

piatok, 22. marec 2013 23:30 | Autor: TASR

Žilina 22. marca (TASR) - Efektivita premieňania šancí opäť raz zrazila slovenských futbalistov do kolien. V piatok v ich piatej časti bojov o MS 2014 v Brazílii len remizovali v Žiline s Litvou 1:1 a stratili ďalšie dva cenné body do tabuľky kvalifikačnej G-skupiny.

Šance Mareka Hamšíka, Róberta Maka, Juraja Kucku či Martina Škrtela patrili skutočne k tým obrovským, no ich nepremenenie Slovákov opäť raz stálo lepší výsledok. "Do siedmej minúty sme mali tri gólové šance. To čo zahodil Kucka, bola obrovská šanca. Mali sme dať minimálne jeden gól a napätie a zodpovednosť z mužstva by určite spadla. Mužstvo síce ukázalo, že má charakter, ale takáto strelecká nemohúcnosť nás stála víťazstvo. Mali zabrať tí futbalovejší hráči a to sa nestalo," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii reprezentačný tréner Stanislav Griga.

Kolega druhého kouča SR Michala Hippa tiež prezentoval názor, že Slováci si zaslúžili vyhrať, lebo mužstvu celý čas nechýbala túžba a chcenie. "Treba povedať, že mužstvu nechýbalo bojovnosť, nasadenie a chcenie vyhrať. Dobre sme vstúpili do zápasu, mali sme gólové príležitosti. Zasa hovoríme keby, keby sme gól dali, dopadlo by to inak," povedal Griga.

Po inkasovanom góle sa domáci zmobilizovali, dokázali vyrovnať ešte do prestávky, ale v druhom dejstve ich opäť kvárila strelecká nemohúcnosť. "Chýbala nám ľahkosť, boli sme akoby zviazaní. V závere sme išli do rizika, súper mal šance, ale my sme ich mali ďaleko viac a mali sme vyhrať. V prestávke sme od hráčov žiadali, aby pokračovali v nasadení, hovorili sme im, že gól môže padnúť aj v 90. minúte. Nedarila sa nám kombinácia v strednej zóne, tak sme chceli hrať jednoduchšie. Chceli sme sa ešte viac tlačiť do 16-ky a zbierať aj odrazené lopty," priblížil Griga slová, ktoré tréneri adresovali hráčom v kabíne cez polčas.

Slovenské šance reálne bojovať o postup do Brazílie opäť výrazne poklesli, Griga a jeho tím však zabaliť kvalifikáciu nemôžu a nechcú. "Teoretická šanca je tu stále, ale vieme, že druhá polovica kvalifikácie čo sa týka losu je ešte ťažšia, hráme dvakrát s Bosnou a v Grécku. Bude to náročné, ale verím, že mužstvo má toľko sily, aby sa o body pobilo."