Main Content

VIDEO: Bosna nedala šancu Grékom a vedie našu skupinu!

piatok, 22. marec 2013 23:30 | Autor: TASR

VIDEO: Bosna nedala šancu Grékom a vedie našu skupinu!
VIDEO: Bosna nedala šancu Grékom a vedie našu skupinu! | zdroj: TASR

Zenica 22. marca (TASR) - Futbalisti Bosny a Hercegoviny si upevnili vedúcu pozíciu v kvalifikačnej G-skupine MS 2014, keď v piatok stretnutí proti Grécku zvíťazili 3:0.

Vedúci gól domácich dal po polhodine hry Edin Džeko, ktorý hlavičkoval do siete po priamom kope Zvjezdana Misimoviča. O šesť minút neskôr mala Bosna a Hercegovina výhodu pokutového kopu. Brankár Orestis-Spyridon Karnezis síce pokus Misimoviča vyrazil, ale pozorný Vedad Ibiševič poslal predsa len loptu do siete. V 53. minúte si Džeko zopakoval spoluprácu s Misimovičom a po jeho centri dal opäť gól hlavou - siedmy v tomto kvalifikačnom cykle. Čestný úspech hostí zaznamenal v nadstavenom čase striedajúci Theofanis Gekas.

 

Kvalifikácia MS 2014

G-skupina:

Bosna a Hercegovina - Grécko 3:1 (1:0)
Góly: 30. a 53. Džeko, 36. Ibiševič - 90.+2 Gekas. ŽK: Lulič - Tzavellas, Katsouranis. Rozhodoval: Kuipers (Hol.)

Zostavy a striedania:
Bosna a Hercegovina: Begovič - Mujdža (84. Vršajevič), Vranješ, Spahič, Zukanovič - Medunjanin (79. Rahimič), Zahirovič, Lulič - Misimovič - Ibiševič (84. Stevanovič), Džeko
Grécko: Karnezis - Tzavellas (46. Gekas), Papadopoulos, Papastathopoulos, Torosidis - Tziolis (58. Maniatis), Katsouranis, Karagounis, Holebas - Samaras, Salpingidis (7. Christodoulopoulos)