Main Content

NHL:Pittsburgh predĺžil víťaznú sériu na 11 duelov, Columbus s klubovým rekordom

sobota, 23. marec 2013 07:30 | Autor: TASR

New York 23. marca (TASR) - Hokejisti Pittsburgh Penguins vyhrali v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade New Yorku Islanders 4:2 a natiahli víťaznú sériu na 11 stretnutí. Tím Columbus Blue Jackets zasa zdolal doma Calgary Flames 5:1 a vytvoril tak nový klubový rekord, keď jeho hráči získali minimálne bod v 12 dueloch v rade.

Tučniaci ťahajú momentálne najdlhšiu víťaznú šnúru v tejto sezóne v NHL, pričom hokejistom Chicaga Blackhawks sa tiež podarilo vyhrať 11 duelov za sebou od 15. februára do 6. marca. Víťazný gól v súboji Pittsburghu s Islanders dal na začiatku tretej tretiny Brandon Sutter. Slovenský obranca ostrovanov Ľubomír Višňovský mal tri strelecké pokusy, ale zapísal si len jeden mínusový bod.

Hráči Columbusu rozhodli o výhre nad plameňmi z Calgary v druhej časti hry, keď zaznamenali tri góly v rozpätí 75 sekúnd. Postupne sa v hale Nationwide Arena trafili do čierneho dvakrát Nick Foligno a raz Artem Anisimov.

Hokejisti Detroitu Red Wings aj vďaka prvému hetriku Justina Abdelkadera v kariére zdolali Anaheim 5:1. Červené krídla tak káčerom prestrihli 13-zápasovú domácu víťaznú šnúru. V tíme Detroitu asistoval pri treťom góle Andelkadera Pavel Dacjuk, ktorý súčasne skóroval počas presilovej hry. Pre ruského centra to bol 250. gól v kariére a jubilejná 500. asistencia v NHL.

Výsledky - NHL:

NY Islanders - Pittsburgh 2:4, Columbus - Calgary 5:1, Winnipeg - Washington 1:6, Anaheim - Detroit 1:5