Main Content

NHL: Hossa nebude hrať za Chicago ani proti LA Kings, tvrdí Quenneville

sobota, 23. marec 2013 11:30 | Autor: TASR

Chicago 23. marca (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa vynechá pre zranenie v hornej časti tela už druhé stretnutie základnej časti NHL v rade, takže nenastúpi v pondelok proti Los Angeles Kings. Pre zámorské médiá to uviedol tréner Joel Quenneville.

Hossa utrpel zranenie 18. marca v závere prvej tretiny zápasu s Coloradom, keď ho na mantinel narazil obranca "lavín" Ryan O'Byrne. Následne vynechá stretnutie v Anaheime, kde Blackhawks prehrali 2:4.

Quenneville potvrdil, že len ťažko nastúpi v súboji proti obhajcovi Stanleyho pohára. "Hossovi sa darí. Dúfame, že v nedeľu už bude trénovať s mužstvom. Jeho stav napreduje. Ešte to však pravdepodobne nebude stačiť, aby hral proti LA," uviedol pre ESPN tréner Chicaga.

V skrátenej sezóne základnej časti zaznamenal Hossa 13 gólov a 10 asistencií, je tretím najproduktívnejším hráčom Chicaga po Jonathanovi Toewsovi a Patrickovi Kaneovi. Slovenský krídelník je častým nebezpečím pre bránku súpera a tak k nemu pristupujú v osobných súbojoch dôrazne.

Hossa utrpel silný otras mozgu minulý rok v apríli, keď ho nedovoleným zákrokom zastavil Raffi Torres z Phoenixu Coyotes, pričom nemohol hrať až do polovice novembra. Vo februári tohto roku mal zasa menší otras po súboji s hráčom Vancouveru Jannikom Hansenom, ale po troch dňoch sa hlásil fit. V noci na 7. marca Hossa chýbal v zápase Chicaga s Coloradom (3:2) rovnako pre menšie zranenie v hornej časti tela.