Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (23.3.)

sobota, 23. marec 2013 12:14 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (23.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (23.3.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NY RANGERS: Nebezpečným zákrokom Ricka Nasha na Tomáša Kopeckého sa bude zaoberať disciplinárna komisia. Slovenský forward Floridy Panthers zápas síce dohral, no napriek tomu je možné, že kanadský reprezentant bude potrestaný.
 
TORONTO: Fínsky forward Leo Komarov nedohral stretnutie s Buffalom, keď zo zápasu odstúpil pre bližšie nešpecifikované zranenie. Vedenie klubu z Toronta sa k zraneniu Komarova bližšie nevyjadrilo.
 
CALGARY: Duel Nashville – Calgary bol špecifický pre hosťujúceho zadáka Jaya Bouwmeestera, ktorý odohral svoj 700. zápas v NHL a zároveň zaznamenal svoj 300. kanadský bod v zámorskej profilige.
 
CAROLINA: Carolina Hurricanes sa bude musieť zaobísť bez gólmana Dana Ellisa, ktorý bude svojmu tímu chýbať sedem až desať dní, keď utrpel reznú ranu na ruke. V bráne ho bude musieť zastúpiť Justin Peters, keďže jednotka „hurikánov“ Cam Ward je „out“ minimálne do konca základnej časti.
 
CAROLINA: Forward Zach Boychuk sa po pár mesiacoch vracia do Caroliny Hurricanes, keď po tom, čo pôsobil v Pittsburghu a Nashville sa z mesta country vracia späť k „hurikánom.“
 
NY ISLANDERS: Do zostavy New Yorku Islanders sa vrátili útočníci Matt Carkner a Michael Grabner.
 
OTTAWA: Aj „senátorom“ z Ottawy sa uzdravil bek Mike Lundin, ktorý sa po osemzápasovej pauze vracia do zostavy „Sens.“ V zostave nahradí Marca Methota.
 
TAMPA BAY: Český bek Andrej Šustr podpísal dvojročný kontrakt s Tampu Bay. Bližšie informácie o jeho zmluve nie sú známe.
 
SLOVENSKO: Definitíva ohľadom pôsobenia krídelníka Miroslava Šatana na MS 2013 vo Švédsku/Fínsku by mala padnúť v polovici apríla.