Main Content

Futbal-MS-kval.: Kostaričanov nahnevala zasnežená plocha v USA, podajú protest

sobota, 23. marec 2013 16:30 | Autor: TASR

Denver 23. marca (TASR) - Tréner kostarickej futbalovej reprezentácie Jorge Luis Pinto po kvalifikačnom zápase MS 2014 proti USA vyhlásil, že spolu s národným zväzom podajú protest na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA).

Pinta rozzúrilo to, že piatkové stretnutie v Dick's Sporting Goods Park v Denveri hrali za silného sneženia a na nespôsobilom teréne. Hráči USA vyhrali tesne 1:0.

"Bola to hanba futbalu a prejav neúcty," vyhlásil kormidelník a dodal, že sťažnosť doručia FIFA ešte v sobotu.

Pre nepriaznivé počasie hlavný rozhodca prerušil duel v 55. minúte a požiadal o úpravu hracej plochy, po pár minútach sa však v hre pokračovalo.

"Bola to hanba, nikdy som v takýchto podmienkach nehral. Však sme ani loptu nevideli. Keby nebol sneh, som si istý, že by sme vyhrali," cituje agentúra Reuters stredopoliara Cristiana Bolanosa.

V prípade, že by arbiter predčasne ukončil stretnutie, muselo by sa dohrávať do 48 hodín. To by však skomplikovalo situáciu obom tímom, keďže v utorok majú na programe ďalšie zápasy. Podľa prezidenta futbalového zväzu USA Sunila Gulatiho tak rozhodca urobil správne rozhodnutie. "Rozhodcovia sa rozhodli predčasne neukončiť zápas a myslím si, že tak je to správne."