Main Content

Na Ukrajine korupčný škandál, šéf ligy s dištancom

utorok, 17. august 2010 21:13 | Autor: TASR

Ukrajinská futbalová federácia v utorok zastavila činnosť výkonnému riaditeľovi najvyšš...Ukrajinská futbalová federácia v utorok zastavila činnosť výkonnému riaditeľovi najvyššej národnej súťaže Olexandrovi Jefremovovi na šesť mesiacov a taktiež potrestala aj niekoľkých hráčov za ovplyvnenie výsledku zápasu Metalist Charkov - Karpaty Ľvov (4:0) z 19. apríla 2008. Ide o prvú kauzu s ovplyvňovaním duelov v histórii krajiny.

V oficiálnom vyhlásení sa uvádza, že federácia uložila aj doživotný zákaz činnosti vo futbale zástupcovi výkonného riaditeľa Charkova a bývalému hráčovi Ľvova Jevhenovi Krasnikovovi a aj obrancovi Ľvova Sergejovi Laščenkovovi, ktorý sa v inkriminovanom dueli nechal vylúčiť. Ukrajinská federácia udelila obom klubom pokutu 25 000 dolárov a odpočítajú im v tomto ročníku najvyššej súťaže po 9 bodov. Všetci hráči Karpaty Ľvov musia zaplatiť pokutu od 5000 do 10 000 dolárov.

Prezident Metalistu Olexander Jaroslavskij odmietol obvinenia z ovplyvnenia spomenutého duelu a rozhodnutie Ukrajinskej futbalovej federácie označil za represívne. Charkovu patrí v aktuálnej tabuľke I. ukrajinskej ligy piata a Ľvovu šiesta priečka.

SITA