Main Content

Delobuch v sektore Žiliny zranil muža a ženu

streda, 18. august 2010 09:39 | Autor: TASR

Česká polícia zadržala v utorok večer na štadióne na Letnej v Prahe počas zápasu play-off Ligy majstrov Sparta Praha - MŠK Žilina štyroch slovenských fanúšikov, ktorí napadli usporiadateľov. Tí chránili dvoch zdravotníkov ošet...Česká polícia zadržala v utorok večer na štadióne na Letnej v Prahe počas zápasu play-off Ligy majstrov Sparta Praha - MŠK Žilina štyroch slovenských fanúšikov, ktorí napadli usporiadateľov. Tí chránili dvoch zdravotníkov ošetrujúcich dvoch zranených Slovákov, ktorí sa zranili pri výbuchu delobuchu.
Príchod fanúšikov Žiliny na štadión bol bezproblémový, ale tesne pred prestávkou vypukli v sektore hostí výtržnosti. "V 40. minúte tam vybuchol delobuch, ktorý zranil 19-ročnému mužovi oko a 28-ročnej žene nohu. Obaja skončili v nemocnici," uviedla hovorkyňa polície Andrea Zoulová. Počas ošetrovania zranených zaútočili slovenskí fanúšikovia na usporiadateľov a zasiahnuť museli ťažkoodenci. "Štyroch mužov vo veku 19, 20, 30 a 34 rokov predviedli na políciu pre podozrenie z výtržníctva," povedala hovorkyňa.

V sektore Žiliny bolo asi 1000 priaznivcov. Kto odpálil delobuch, polícia zatiaľ nevie. "Zaisťujeme stopy, svedkov a vyhodnocujeme zábery z bezpečnostných kamier," vyhlásila A. Zoulová.

Odchod fanúšikov oboch futbalových klubov sa podľa hovorkyne Zoulovej obišiel bez narušení verejného poriadku. Najväčšiu, asi 300-člennú skupinu Slovákov, odprevadila polícia na pražskú hlavnú železničnú stanicu, odkiaľ krátko pred pol jednou v noci odišla rýchlikom Praha - Košice. Ďalšie stovky fanúšikov Žiliny opustili Prahu v automobiloch a v autobusoch.

SITA