Main Content

VIDEO: Fantastický Sagan vyhral preteky Gent-Wevelgem!

nedeľa, 24. marec 2013 18:30 | Autor: TASR

VIDEO: Fantastický Sagan vyhral preteky Gent-Wevelgem!
VIDEO: Fantastický Sagan vyhral preteky Gent-Wevelgem! | zdroj: TASR

Gent 24. Marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral po sólovom úniku klasické preteky Gent-Wevelgem (183,4 km). Jazdec tímu Cannondale už v tejto sezóne obsadil na klasikách World Tour dvakrát druhé miesto a v nedeľu sa tešil zo svojho premiérového triumfu v sérii World Tour.

Za Saganom, ktorý si pripísal čas 4:29:10 h, prišli do cieľa s odstupom 28 sekúnd Slovinec Borut Božič (Astana) a Belgičan Greg Van Avermaet (BMC Racing Team).

Líder rebríčka UCI sa asi štyri kilometre pred cieľom odpútal od vedúcej jedenásťčlennej skupiny, z ktorej nikto na jeho atak nedokázal zareagovať. Sagan postupne svoj náskok zvyšoval a v cieli mal pred prenasledovateľmi k dobru 28 sekúnd. Slovák si tak upevil vedenie na čele svetového rankingu, predtým bol druhý v pretekoch Miláno-San Remo i E3 Harelbeke.

Organizátori po dohode s tímami skrátili kvôli chladu trasu 75. ročníka o 47 kilometrov na 183,4 km.

Slovák si tak upevil vedenie na čele svetového rankingu, na konte má po zisku ďalších 80 bodov spolu už 232. Predtým skončil druhý v pretekoch Miláno-San Remo i E3 Harelbeke. Tentoraz si víťazstvo nenechal vziať. "Dnes som nechcel na nič čakať, musel som nájsť iné riešenie," citovala agentúra AP Sagana.

Organizátori po dohode s tímami skrátili kvôli chladu trasu 75. ročníka o 47 kilometrov na 183,4 km.

Sagan vlani obsadil na Gent-Wevelgem tesne druhé miesto za Belgičanom Tomom Boonenom, ktorý tentoraz po páde asi 65 km pred cieľom preteky nedokončil. Obhajca sa síce zdvihol zo zeme a opäť naskćil na svoj bicykel, po pár minútach ale svoju snahu definitívne vzdal. Klasiku v nedeľu nedokončil ani Švajčiar Fabian Cancellara, takže Sagan má na čele rebríčka UCI už výrazný náskok.

 

Klasika Gent-Wevelgem (183,4 km): 1. Peter SAGAN (SR/Cannondale) 4:29:10 h, 2. Borut Božič (Slov./Astana) +28 s, 3. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing), 4. Heinrich Haussler (Austr./IAM Cycling), 5. Juan Antonio Flecha (Šp./Vacansoleil), 6. Matthieu Ladagnous (Fr./FDJ), 7. Bernhard Eisel (Rak./Team Sky), 8. Stijn Vandenbergh (Belg./Omega Pharma - Quick-Step), 9. Jaroslav Popovič (Ukr./RadioShack), 10. Andrey Amador (Kostarika/Movistar) všetci rovnaký čas