Main Content

Kanoistika: Haviar opäť viceprezidentom Európskej kanoistickej asociácie

pondelok, 25. marec 2013 13:30 | Autor: TASR

Bratislava 25. marca (TASR) - Miroslav Haviar sa stal opäť viceprezidentom Európskej kanoistickej asociácie. Na 11. kongrese ECA, ktorý sa počas víkendu konal v Záhrebe, dostal jednohlasné áno na najbližšie štyri roky od všetkých 29 delegovaných krajín. Kongres tiež definitívne pridelil usporiadanie ME v maratóne v roku 2014 do Piešťan, ME vo freestyle 2014 do Bratislavy a ME v slalome 2016 do Liptovského Mikuláša.

Haviar v štruktúrach ECA zastupuje slovenskú kanoistiku ako celok, vo všetkých jej podobách (rýchlostná, slalom, zjazd, freestyle). „Som poctený, že som opäť dostal dôveru delegátov. Je veľmi dôležité z diplomatického hľadiska, že Slovensko má zastúpenie v európskych štruktúrach. Veď patríme k najlepším na svete," povedal Haviar pre oficiálnu stránku slovenskej rýchlostnej kanoistiky www.canoe.sk. Haviarovou úlohou v ECA však nie je len práca na diplomatickom poli pre slovenskú kanoistiku. „Máme rozpracovaných niekoľko projektov, ktoré chceme dotiahnuť do konca. Tie sa týkajú napríklad štandardizácie kandidatúr a organizácie šampionátov, neustále vylepšovanie internetovej stránky, alebo implementáciu optimálneho prihlasovacieho a akreditačného systému. Budeme tiež riešiť systém na spracovanie výsledkov. Chceme aby všetko bolo jednotné a optimálne funkčné. Organizátorom významných podujatí to prinesie úsporu peňazí, lebo nebudú musieť investovať do nákupov vlastných počítačových systémov," dodal Haviar.

Z úst prezidenta ECA Alberta Woodsa odznela v Záhrebe dôležitá informácia týkajúca sa organizovania prvých Európskych olympijských hier, ktoré sa budú konať v roku 2015 v azerbajdžanskom Baku. Na týchto hrách bude mať možnosť štartovať 7500 športovcov a medzi nimi aj rýchlostní kanoisti. Konkrétne počty účastníkov zatiaľ nie sú isté, rýchlostná kanoistika žiada zaradiť do programu 12 olympijských disciplín a tri dlhé trate pre singlistov.