Main Content

Premier League: Škrtel v Liverpoole o dva roky dlhšie minimálne do leta 2014

streda, 18. august 2010 12:57 | Autor: TASR

Premier League: Škrtel v Liverpoole o dva roky dlhšie minimálne do leta 2014
Premier League: Škrtel v Liverpoole o dva roky dlhšie minimálne do leta 2014 | zdroj: SITA

Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel sa dohodol s anglickým klubom FC Liverpool na predĺžení vzájomnej spolupráce o dva roky. Podľa novej zmluvy zostane 25-ročný stopér na Anfield Road minimálne do leta 2014. Doterajší kontrakt by uplynul v roku 2012.

"Sme dosť dobrí na to, aby sme získavali trofeje. Všetci hráme futbal práve s takýmto cieľom. Pôsobenie v tomto mužstve je veľkou motiváciou pre každého z jeho členov a urobíme všetko pre triumf v Premier League. Máme tie najvyššie ciele - uspieť vo všetkom, v čom sa dá," vyhlásil Škrtel pre oficiálnu internetovú stránku "The Reds" a dodal: "Mám z novej zmluvy veľkú radosť. Som v Liverpoole už takmer tri roky a naozaj sa mi tu veľmi páči. Mám rád mesto, pozdáva sa mi fungovanie klubu a výborní sú aj fanúšikovia, takže som šťastný z tejto dohody. Liverpool je jedným z najvýznamnejších klubov na svete. Pociťujem teda hrdosť, že s ním budem spojený ešte štyri roky."

Účastník nedávnych MS v JAR Škrtel prišiel do Liverpoolu v januári 2008 zo Zenitu Petrohrad za odstupné 6 miliónov libier. "Pred mojím príchodom sem si mnoho ľudí myslelo, že nie som dosť dobrý na takýto angažmán. Podľa mňa som medzičasom ukázal, že sa mýlili," skonštatoval handlovský rodák a pokračoval: "Podpis nového kontraktu mi dodáva ďalšie sebavedomie. Budem každý deň tvrdo pracovať na tom, aby som si čo najčastejšie vyslúžil miesto v zostave. Vždy je čo zlepšovať. Poznám moje herné prednosti, ale som si vedomý aj slabších stránok - zapracujem na ich odstránení."