Main Content

Motorizmus: Tridsiatnik Styllex motorsport zbrojí pred novou sezónou

pondelok, 25. marec 2013 14:30 | Autor: TASR

Bratislava 25. marca (TASR) - Jubilejnou už tridsiatou sezónou bude tento rok bude pre slovenský tím Styllex motorsport. Za tú dobu na slovenských, ale aj zahraničných cestách za volantom a na sedadle spolujazdca vystriedalo viacero pretekárov. Zakladajúcimi členmi tímu boli Michal a Peter Koči, neskôr jazdili za klubové farby Jozef Béreš starší a mladší, Francúz Yves Loubet, Talian Enrico Bertone, či Česi Tomáš Enge a Petr Starý. Spomínaní jazdci absolvovali viacero štartov na MS a ME v rely, najcennejším výsledkom je 9. miesto Béreša mladšieho na Rely Monte Carlo.

Na domácej scéne získal tím osem absolútnych prvenstiev na majstrovstvách Slovenska. Cestu za deviatym slovenským titulom odštartuje novovytvorená dvojica Martin Krajči - Petr Starý na Rely Eger (5.-7. apríla) a následne na Rely Prešov (3.-5. mája). V pláne majú aj niektoré asfaltové podujatia ME v rely. Posádka bude jazdiť na automobile Škoda Fabia S2000. Čestným hosťom Styllex motorsportu je v týchto dňoch 66-ročný Nór John Didrig Haugland, ktorý bol dvadsať rokov továrenským jazdcom Škody. Účastník 32 pretekov MS v rely štyrikrát skončil v prvej desiatke. V súčasnosti vedie v Nórsku Winter Rally School. "S aktívnou činnosťou som skončil v roku 1990. S týmto športom som chcel zostať v kontakte, založil som zimnú školu rely. Zo známych jazdcov ju absolvovali aj môj krajan Petter Solberg, či majster sveta v rely z roku 2001 Brit Richard Burns," uviedol Haugland na pondelňajšej tlačovej konferencii. V zime absolvoval prípravu práve v tejto škole aj Martin Krajči. „Slovenskí jazdci v zime nemajú veľa možností na tréning, preto som išiel na skusy do Nórska. Jazdil som na šotoline i na snehu. Učil som sa techniku jazdy na inom povrchu, ako je asfalt. Jazdil som dlhé šmyky, pri ktorých som musel mať auto pod kontrolou a pritom udržiavať primeranú rýchlosť," povedal pre TASR Martin Krajči.

kalendár majstrovstiev Slovenska v rely 2013 5.-7. apríla Rely Eger 3.-5. mája Rely Prešov 31. mája.-1. júna Rely Tribeč 26.-27. júla Rely Tatry 16.-17. augusta Rely Lubeník 12.-14. septembra Rely Košice