Main Content

Mariána Gáboríka možno vymenia do San Jose!

pondelok, 25. marec 2013 14:30 | Autor: TASR

Mariána Gáboríka možno vymenia do San Jose!
Mariána Gáboríka možno vymenia do San Jose! | zdroj: TASR

New York 25. marca (TASR) - Špekulácie ohľadom možnej výmeny slovenského hokejistu Mariána Gáboríka z NY Rangers do iného klubu NHL naberajú na intenzite.

Viaceré zámorské médiá spájajú meno 31-ročného útočníka s možným príchodom do San Jose, kam by ho mohli "jazdci" vytrejdovať za o päť rokov staršieho obrancu Dana Boylea.

"Rangers sú zúfalí a potrebujú za každú cenu urobiť nejakú rošádu. V tomto prípade je jedno, či pôjde o obrancu či útočníka. Mávajú s Gáboríkom, aby zistili, akú protihodnotu môžu za neho získať. V prípade, že sa neprebojujú do play off, dostane sa tréner John Tortorella do problémov,"
napísal redaktor Bruce Garrioch z denníka Ottawa Sun. Podľa neho sa Rangers zamerali na Boylea, ktorý v tíme "žralokov" berie v priemere 6,6 milióna dolárov za sezónu. "Finančne by síce poriadne zaťažil klubový rozpočet, no Boyle je hodný toľkých peňazí. Mohol by pomôcť v presilovke, ktorá u jazdcov vôbec nefunguje. Generálneho manažéra Glena Sathera už svrbia ruky a plánuje urobiť veľký trejd, ktorým by priniesol na Manhattan elitného hráča."

Boyle i Gáborík majú v zmluvách zhodne zakomponované klauzuly o nevymeniteľnosti a k prípadnej transakcii by tak museli dať obaja súhlas. V prípade jej úspešnej realizácie by sa slovenský krídelník stretol v šatni Sharks s krajanom Michalom Handzušom, ktorého meno sa však takisto spomína v súvislosti s možným trejdom. Čo sa týka Boylea, ten nemá záujem meniť dres a podobné špekulácie ho už unavujú. "Je ťažké nevšímať si tieto správy," uviedol skúsený Kanaďan pre Edmonton Journal. "Veľa chalanov hovorí, že ich podobné špekulácie vôbec nezaujímajú, no takéto myšlienky si vedia nájsť cestu do hráčovej mysle a zaťažiť psychiku."

Gáborík, vlani s 41 presnými zásahmi tretí najlepší kanonier súťaže, momentálne prechádza náročným obdobím. V uplynulých 18 zápasoch skóroval len dvakrát, pričom kouč Tortorella ho viackrát nechal trápiť sa v tretej či štvrtej formácii "jazdcov". V doterajšom priebehu skrátenej sezóny zaznamenal trenčiansky odchovanec v 31 vystúpeniach dokopy 9 gólov, 10 asistencií a 5 mínusových bodov, pričom v priemere odohral na ľade 18 minút a 57 sekúnd.