Main Content

Hokej: Radovan Somík podpísal s vedením Pardubíc novú dvojročnú zmluvu

pondelok, 25. marec 2013 14:30 | Autor: TASR

Pardubice 25. marca (TASR) - Nový dvojročný kontrakt s vedením českého extraligového hokejového tímu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice podpísal slovenský útočník Radovan Somík. Kapitán mužstva v tejto sezóne tak v pardubickom klube, do ktorého prišiel pred siedmimi rokmi, rozšíri svoju bilanciu 337 odohraných zápasov.

"Radovan Somík podpísal kontrakt na dve sezóny," uviedol pre klubový web športový manažér HC Petr Hemský a dodal: "Aj v minulej, v ktorej bol kapitánom, preukázal, že je kvalitným a veľmi poctivým hráčom. Vie hrať dobre dozadu. Jeho kvalita je vyjadrená aj kanadskými bodmi, v klubovej štatistike sa umiestnil na treťom mieste. Sme radi, že sa nám ho podarilo udržať. Berieme ho už za nášho domáceho hokejistu, v Pardubiciach začne už svoju siedmu sezónu."

Tridsaťpäťročný Radovan Somík odohral v pardubickom drese počas tejto sezóny v základnej časti 51 zápasov a nazbieral v nich 29 bodov (14+15). V piatich súbojoch play off k nim pridal ďalšie dva body (1+1) a v hodnotení +/- získal tri body. V 56 stretnutiach si na trestnej lavici odsedel len 18 minút.