Main Content

Vilanova sa vracia z New Yorku do Barcelony!

pondelok, 25. marec 2013 14:30 | Autor: TASR

Vilanova sa vracia z New Yorku do Barcelony!
Vilanova sa vracia z New Yorku do Barcelony! | zdroj: TASR

Barcelona 25. marca (TASR) - Tréner FC Barcelona Tito Vilanova sa po dvojmesačnej liečbe v New Yorku vráti v priebehu tohto týždňa do Španielska. Líder Primery Division o tom informoval v pondelok na svojej klubovej webstránke.

"Tito Vilanova tento týždeň opustí mesto mrakodrapov a vráti sa do katalánskej metropoly," píše sa vo vyhlásení na www.fcbarcelona.es. Klub neuviedol, či už bude kouč schopný viesť svojich zverencov.

Štyridsaťštyriročný Vilanova podstúpil v Spojených štátoch liečbu rakoviny slinných žliaz, rádioterapii a chemoterapii sa podroboval v newyorskom Memorial Sloan-Kattering Centre. Predtým v novembri 2011 absolvoval operáciu, pri ktorej mu lekári odstránili tvoriaci sa nádor.

Počas jeho neprítomnosti ho v pozícii hlavného trénera "blaugranas" zastupoval asistent Jordi Roura, pod ktorého vedením dosahovala Barcelona nevyrovnané výsledky. V priebehu piatich dní dokonca dvakrát prehrala prestížne El Clasico s Realom Madrid - najskôr v semifinále Španielskeho pohára vyhral "biely balet" 3:1 a potom v Primere Division 2:1. Nečakanú prehru 0:2 utrpela Barcelona aj v osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 na pôde AC Miláno, v odvete však deklasovala súpera 4:0 a postúpila ďalej. Na druhej strane Roura udržal 13-bodový náskok Barcelony v najvyššej španielskej súťaži a postúpil s tímom do spomínaného štvrťfinále LM.