Main Content

NHL: Tampa Bay má záujem o Janusov návrat

pondelok, 25. marec 2013 16:30 | Autor: TASR

Bratislava 25. marca (TASR) - Predstavitelia klubu NHL Tampa Bay Lightning sa usilujú o návrat brankára Jaroslava Janusa na Floridu. Slovenský reprezentant bol v končiacej sa sezóne veľkou oporou bratislavského Slovana a mal leví podiel na tom, že sa nováčik KHL prebojoval do play off.

Janus patrí v zámorí organizácii Lightning od roku 2009, keď ho "blesky" draftovali zo 162. miesta. Na farme v Norfolku (AHL) chytal tri sezóny, v ročníku 2011/2012 pomohol doviesť klub k zisku Calderovho pohára. Po ňom mu vypršal kontrakt a v NHL sa stal obmedzeným voľným hráčom, Janus sa vtedy rozhodol pre návrat do Európy. Práva v KHL na neho vlastnil tím Lokomotiv Jaroslavľ, ruský klub sa však pred štartom sezóny dohodol so Slovanom na hráčovom uvoľnení.

Prešovský rodák sa momentálne pripravuje s reprezentáciou na májové majstrovstvá sveta vo Fínsku a Švédsku. Jeho prípadný odchod do Tampy záleží od stanoviska Slovana, kde má naďalej platnú zmluvu. "Tampa má o Janusa záujem, vec je v štádiu rokovaní," potvrdil pre špecializovaný portál hokej.cz zástupca brankára Robert Spálenka zo spoločnosti Sport Invest.

Janusa premiérová sezóna v Slovane nadchla a pripustil, že by dres s orlom na hrudi obliekal i naďalej. "Rád by som zostal v Slovane. Cítim sa tu spokojný a veľmi sa mi tu páči," uviedol po vypadnutí "belasých" v 1. kole play off s Dinamom Moskva. Zároveň však dodal, že ho stále láka NHL a rád by si ju vyskúšal.