Main Content

Hráčmi týždňa v NHL Ovečkin, Bäckström a Kadri

pondelok, 25. marec 2013 19:30 | Autor: TASR

Hráčmi týždňa v NHL Ovečkin, Bäckström a Kadri
Hráčmi týždňa v NHL Ovečkin, Bäckström a Kadri | zdroj: TASR

New York 25. marca (TASR) - Najlepšími hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej NHL sa stali ľavý krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin, brankár Minnesoty Wild Niklas Bäckström a center Toronta Maple Leafs Nazem Kadri.

Štatút najlepšieho hráča si vyslúžil ruský útočník Ovečkin, ktorý v štyroch dueloch zaznamenal päť gólov a tri asistencie. Dvadsaťsedemročný rodák z Moskvy je so 16 gólmi v 32 dueloch najlepším kanonierom Capitals, pričom s 31 kanadskými bodmi je druhým najproduktívnejším hráčom tímu z hlavného mesta.

Bäckström ozdobil tri štarty tromi víťazstvami s priemerom 1,00 inkasovaného gólu na zápas a s 97,2% úspešnosťou brankárskych zákrokov. Aj vďaka jednému čistému kontu Minnesota natiahla víťaznú sériu na päť zápasov, čo je najdlhšia šnúra Wild v tomto ročníku. Bäckström zaznamenal 27. shutout v kariére NHL a prvý od februára 2012 v stretnutí so San Jose (2:0). Tridsaťpäťročný rodák z Helsínk figuruje so 16 výhrami na druhom mieste v celej NHL, pričom má priemer 2,23 inkasovaného gólu na zápas a 92,1% úspešnosť zákrokov.

Kadri si v troch stretnutiach zapísal bilanciu tri góly a štyri asistencie. Svoje osobné maximum s tromi asistenciami a tromi plusovými bodmi dosiahol pri víťazstve 4:2 nad Tampou Bay. Dvadsaťdvaročný rodák z kanadského Londonu je najproduktívnejším hráčom javorových listov z Toronta, pričom v 32 zápasoch zaznamenal 14 presných zásahov a 20 asistencií.