Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (26.3.)

utorok, 26. marec 2013 11:07 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (26.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (26.3.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

TAMPA BAY & SLOVAN: Tampa Bay prejavila záujem o slovenského gólmana Jaroslava Janusa. Slovenský brankár v organizácii „bleskov“ už pôsobil, no pred začiatkom súčasného ročníka sa rozhodol opustiť zámorie pre pretlak na brankárskej pozícii v tíme Tampy.

NY RANGERS: V zámorí sa objavila nová špekulácia ohľadom odchodu Mariána Gáboríka z Manhattanu. Putovať by mal vraj do San Jose Sharks výmenou za beka Dana Boylea.

NY RANGERS: Problémy s nestabilnými výkonmi v útoku sa snaží New York Rangers vyriešiť príchodom nórskeho útočníka Matsa Zuccarella, ktorý v organizácii „jazdcov“ už raz pôsobil. Zuccarello naposledy obliekal dres účastníka KHL Metallurgu Magnitogorsk. 25-ročnému forwardovi však odchod musí odobriť spomínaný ruský celok.

HRÁČI TÝŽDŇA: Hráčmi týždňa v NHL sa stali krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin, gólman Niklas Bäckström z Minnesoty Wild a center Toronta Maple Leafs Nazem Kadri.

NEW JERSEY: Zranenie ruského krídelníka New Jersey Devils Ilja Kovalčuka sa ukázalo byť vážnejšie ako sa zdalo. Opora ofenzívy „diablov“ tak musí kvôli zranenému ramenu nútene oddychovať dva až štyri týždne. Operácie však nutná nie je.

PITTSBURGH: Vedenie klubu z Pittsburghu Penguins priviedlo do svojho tímu útočníka a niekdajšieho kapitána Dallasu Stars Brendana Morrowa. Opačným smerom putuje talentovaný bek Joe Morrow.

PITTSBURGH: Pittsburgh sa neposilnil len o Brendana Morrowa. „Pens“ vystužili defenzívu príchodom Douga Murraya zo San Jose Sharks, ktorého získali výmenou za druhú voľbu v tohtoročnom drafte a podmienečnú voľbu v drafte 2014.

COLORADO: Útočník Paul Stastny nedohral zápas svojho Colorada proti Vancouveru Canucks, keď z nedeľňajšieho zápasu odstúpil pre zranenie nohy už v úvodnej tretine. Bližšie informácie o jeho zdravotnom stave nie sú známe.

PHILADELPHIA: Philadelphia Flyers sa bude musieť zaobísť bez útočníka Daniela Brierea, ktorý si na tréningu privodil otras mozgu. Dĺžka jeho absencie zatiaľ nie je známa.