Main Content

Elitná zostava štvrťfinále KHL podľa Sport7.sk

utorok, 26. marec 2013 11:41 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava štvrťfinále KHL podľa Sport7.sk
Elitná zostava štvrťfinále KHL podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

KHL sa blíži k absolútnemu záveru sezóny 2012/2013. Po parádnych dueloch vo štvrťfinále bojov o Gagarinov pohár poznáme štvoricu najlepších tímov tohto ročníka. Prinášame vám elitnú zostavu štvrťfinálových sérií.

Brankár

Michael Garnett (Traktor Čeľjabinsk)
Bilancia: 5 zápasov, 4 víťazstvá, 138 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 0,4 inkasovaných gólov na zápas, 4 shutouty, 98,5% úspešnosť zásahov

30-ročný brankár si podmanil štvrťfinálové boje v KHL. Traktor Čeľjabinsk doviedol do konferenčného finále po tom, čo sa 4 (!) čistými kontami podpísal pod postup 4:1 na zápasy. Dosiahol na fantastické štatistické čísla, keď si udržal 98,5% úspešnosť zásahov a inkasoval v priemere 0,4 gólov na zápas. V prvom zápase pochytal 33 striel a Traktor vyhral v Omsku 5:0, v druhom zápase sa prezentoval 21 zákrokmi a jeho tím zvíťazil 3:0. Séria sa presťahovala do Čeľjabinsku. Garnett zaznamenal tretie čisté konto po tom, čo ani jednu z 24 striel nepustil za svoj chrbát a Čeľjabinsk opäť zvíťazil 3:0. V štvrtom zápase kanadský gólman nezabránil 25 zásahmi prehre 3:1 a séria sa rozhodla v piatom stretnutí. V ňom bývalý brankár Atlanty Thrashers dominoval, pochytal všetkých 33 streleckých pokusov súpera a Traktor mohol po výsledku 0:4 oslavovať postup do finále Východnej konferencie.

Obrancovia


Ilja Nikulin (AK Bars Kazaň)
Bilancia: 2+3

Majster sveta z rokov 2008, 2009 a 2012 patrí dlhodobo k reprezentačným stáliciam „ruskej zbornej“ a rovnako patrí dlhé roky medzi najlepších bekov KHL. Od sezóny 2005/2006 pôsobí v Kazani a patrí medzi najdôležitejších hráčov svojho mužstva.  Nikulin v najdramatickejšej sérii štvrťfinále medzi Kazaňou a Ufou doviedol svoj tím k postupu do konferenčného finále po sérii 4:3 na zápasy. V siedmich zápasoch zaznamenal päť bodov za bilanciu 2+3, keď dve asistencie zaznamenal v štvrtom dueli, keď pomohol svojmu tímu vyhrať 3:5. V piatom stretnutí zvíťazila Kazaň 4:3 po predĺžení a ujala sa vedenia v sérii 3:2 na zápasy vďaka dvom gólom Nikulina. Posledný bod si Nikulin pripísal v rozhodujúcom zápase, keď sa prihrávkou podieľal na výhre 4:3.

Kevin Dallman (SKA Petrohrad) Bilancia 0+5

Ďalšia defenzívna stálica v KHL. Pre Dallmana je tento ročník piatym v druhej najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta. Je členom ambiciózneho Petrohradu, ktorý v štvrťfinále „sfúkol“ svojho súpera z Čerepovca jednoznačne  4:0 na zápasy. Zadákovi, ktorý v NHL odohral 154 zápasov sa najviac vydaril prvý zápas, keď na výhre 7:4 sa podieľal hattrickom asistencií. Bod za asistenciu si do štatistík pripísal aj v druhom a treťom meraní síl.

Útočníci


Dmitrij Obuchov (AK Bars Kazaň) Bilancia: 2+3

30-ročný krídelník Kazane Dmitrij Obuchov bol výraznou osobnosťou postupu svojho tímu do finále konferencie. Obuchov nie je práve najznámejším hráčom, no napriek tomu hral významnú rolu vo svojom tíme, keď síce bodovo neexplodoval, no podával stabilné výkony. Prvý bod v sérii s Ufou zaznamenal za asistenciu v treťom zápase. Gól vsietil v štvrtom dueli a bodoval aj v piatom zápase. Najviac sa mu vydaril v poradí šiesty zápas série, keď zaznamenal bilanciu 1+1, no nedokázal zabrániť prehre 4:3 po predĺžení.

Viktor Tichonov (SKA Petrohrad) Bilancia: 5+1

28. muž draftu NHL z roku 2008 sa po ročníku 2010/2011 rozhodol opustiť zámorie a odišiel do Petrohradu. 24-ročný útočník je najproduktívnejším hráčom KHL v play-off. Tichonov je zároveň aj najlepším strelcom. Svoje strelecké schopnosti potvrdil v prvom dueli s Čerepovcom, keď svojho súpera „zostrelil“ hattrickom. Ďalšie dva presné zásahy pridal v druhom stretnutí a bod za asistenciu zaznamenal v štvrtom dueli proti Severstaľu. Práve na jeho výkonoch bude záležať ďalší vývoj série s moskovským Dynamom.

Alexej Morozov (AK Bars Kazaň) Bilancia: 1+4

Okrem Obuchova či Nikulina zohráva významnú rolu v play-off v tíme Kazane aj skúsený matador Alexej Morozov. Dvojnásobný zlatý medailista z MS v rokoch 2008 a 2009 je momentálne siedmym najproduktívnejším mužom KHL v play-off. V sérii s Ufou prvýkrát bodoval vo štvrtom zápase, keď zaznamenal dve asistencie, Kazaň zvíťazila 5:3. V piatom zápase poslal svoj tím do vedenia 3:2 na zápasy, keď vsietil víťazný gól v predĺžení a k nemu pridal aj jednu asistenciu. Bod za prihrávku si do štatistík zapísal aj v rozhodujúcom siedmom zápase a spolu so svojimi spoluhráčmi sa tak mohol radovať z postupu.