Main Content

Futbal: SR 21 v marci s dvoma prehrami, Galáda po Slovinsku mrzel gól v závere

utorok, 26. marec 2013 12:30 | Autor: TASR

Myjava 26. marca (TASR) - Marcový asociačný termín využili slovenskí futbalisti do 21 rokov na odohratie dvoch prípravných zápasov, na ich smútok však v oboch ťahali za kratší koniec povrazu. Po prehre 0:1 v rakúskom Hartbergu s domácimi rovesníkmi sa zverenci Ivana Galáda predstavili v pondelok v Myjave proti Slovinsku a mali ozaj poriadny kus smoly, keď o aspoň remízu prišli v nadstavenom čase a súperovi spod Triglavu napokon podľahli 1:2. Najbližšie ich čaká pred štartom kvalifikácie ME 2015 prípravný duel 23. apríla v Česku.

"Prehrať gólom z poslednej minúty je nešťastné, ale aj také momenty prináša futbal. Poznatky z tohto zápasu musíme využiť. Chceme v budúcnosti eliminovať chyby, ktorých sme sa dopustili. Súper mal svoje kvality, a hoci sme nehrali podľa našich predstáv, zápas ukázal viacero momentov, na ktorých by sme chceli v budúcnosti stavať. Po prvom polčase sme vystriedali piatich futbalistov, verím, že keď k nám pribudnú ďalší hráči, budeme v kvalifikácii ešte silnejší. V Rakúsku sme mali lepší herný prejav, v Myjave sme hrali na náročnom teréne. Slovinci nám veľa ukázali z futbalovej kvality. Čakal som, že príde viac divákov, ale my sme mali vyhrať a prilákať ich. Teší ma, že sme hrali kolmo dopredu. Mrzí ma však gól v nadstavenom čase, ten sme nemali dostať," zhodnotil duel Galád pre oficiálnu stránku SFZ.

Slovenskí futbalisti vo februári v španielskej Valencii zaskočili favorizovaných Švajčiarov a po triumfe 1:0 si sami na seba naložili bremeno zodpovednosti. "Nie je pekné prehrať takýto duel. Podľa mňa sme hrali dobre, mali sme veľa šancí, snažili sme sa získať si divákov, lenže to sa nám podarilo azda len hrou, ale nie výsledkom. Na konci nám však všetci zatlieskali. Chlapci sa snažili, mrzí nás výsledok a najmä to, že sme dostali gól v nadstavenom čase. Myslím si, že s výkonom môžeme byť spokojní, na hodnotenie je však tréner," pridal postreh zo šatne stredopoliar Milan Lalkovič.

Jediný gól slovenského tímu zaznamenal útočník trnavského Spartaka Ivan Schranz: "Všetci sme bojovali do poslednej chvíle, bohužiaľ, prišli sme o dobrý výsledok. Myslím si, že náš herný prejav bol dobrý, musíme si však zobrať ponaučenie zo záveru zápasu. Na Slovincov sme boli dobre pripravení, ale pri prvom góle sa potvrdilo, že využívajú rýchle protiútoky. Prehrali sme nešťastne, je nám to ľúto, ale odchádzame so zdvihnutou hlavou a sústredíme sa na ďalšie stretnutia," povedal Schranz pre oficiálny web SFZ.

Brankára Viktora Budinského mrzel inkasovaný gól v závere stretnutia: "Hrali sme dobre, vypracovali sme si príležitosti, škoda, že sme ich nedotiahli do úspešného konca. Slovinci hrali na brejky a jeden im vyšiel. Snažil som sa pohybovať a rozcvičovať, aby mi nebolo chladno. Mrzí nás ten záver, nemalo by sa stať, že lopta prejde cez múr."

V kvalifikácii ME 2015 je Slovensko zaradené do 3. skupiny spolu s Holandskom, Škótskom, Gruzínskom a Luxemburskom. Boje o šampionát v Česku odštartujú Slováci 11. júna zápasom v Luxembursku, ktoré v prvom zápase skupiny prehralo v pondelok v Škótsku 0:3.