Main Content

Hokej: Košičania do Nitry s cieľom získať späť výhodu domáceho ľadu

utorok, 26. marec 2013 13:30 | Autor: TASR

Košice 26. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice napriek zlému úvodu v pondelňajšom druhom semifinálovom stretnutí proti HK Nitra dokázali otočiť nepriaznivý vývoj, rozhodnúť o svojom triumfe v samostatných nájazdoch a vyrovnať stav série na 1:1. Do Nitry cestujú s cieľom získať späť požičané, no súper ukázal, že to na jeho ľade nebudú mať jednoduché.

"V play off idú zápasy v rýchlom slede a my sme museli okamžite zabudnúť na ten predchádzajúci. V podstate sme sa snažili ponaučiť z chýb, ktoré sme urobili v nedeľu. Mali sme minimálne optickú prevahu a ak si dobre pamätám, tak v predĺžení nemali Nitrania ani jednu šancu. Možno to nevyzeralo, že sme mali až toľko šancí, ale zdá sa mi, že sme ich aj prestrieľali," zamyslel po zápase autor úspešného samostatného nájazdu Tomáš Marcinko, ktorý priznal, že pred dvoma stretnutiami na ľade súpera budú musieť zlepšiť presilové hry.

Košičania prehrávali v druhom semifinálovom zápase od 6. minúty 0:1, no v 45. minúte prišiel kuriózny gól z hokejky obrancu Martina Chovana, ktorý prekonal dovtedy bezchybného Laca strelou od červenej čiary. "Zatvoril som oči, nahadzoval puk na bránku a padlo to tam, sme za to veľmi radi. Od červenej čiary som ešte gól nedal, ale nejaký kuriózny pravdepodobne áno," skonštatoval s úsmevom na perách Chovan a k ambíciám na ľade súpera dodal: "Do Nitry ideme s cieľom vyhrať, máme viac síl, máme natrénované, sme v pohode i tempe a chceme si vziať požičané."

Ťažkú hlavu z inkasovaného gólu z polovice ihriska si nitriansky gólman Laco nerobil, v mysli sa sústredí už na ďalšie dva zápasy v domácom prostredí. "Chovan vystrelil puk, dva razy mi to skočilo, zle som položil betón s hokejkou a nejako mi to prešlo do siete. Nič sa nedeje, ideme ďalej, stávajú sa aj horšie veci. V iných ligách sú takéto góly ma dennom poriadku. Možno nám ten gól ubral z elánu a súperovi naopak pridal. Udržali sme to však až do nájazdov a škoda toho neúspechu. V Nitre to bude o niečom inom, ľudia tam chodia na hokej a určite nám pomôžu. Tréner určí nejakú taktiku a myslím si, že budeme hrať zodpovedne dozadu. Košice musia, my môžeme a chceme, takže sa uvidí," naznačil ambície Nitry v domácom prostredí Laco.

Hostia z Nitry trpezlivo bránili, nepúšťali svojho súpera do vyložených šancí a v druhej i na začiatku tretej tretiny mohli po rýchlych brejkoch zvýšiť svoj náskok. "Mrzia nás nevyužité šance, mohli sme zvýšiť stav. Bohužiaľ, dostali sme nešťastný gól, ale to sa v hokeji stáva. Verím, že potom si tú šťastenu vyberieme my. Je ťažko hovoriť, či sme splnili plán, pretože sme vyhrali prvý zápas a chceli sme aj ten druhý. Nevyšlo to, takže teraz sa sústredíme na ten ďalší," uviedol skúsený nitriansky center Jozef Stümpel.