Main Content

TOP-Futbal: Lacombe so ženami nedebatuje o futbale: "Patria ku sporáku"

utorok, 26. marec 2013 13:30 | Autor: TASR

Paríž 26. marca (TASR) - Spojenie ženy a futbal evidentne prekáža poradcovi prezidenta francúzskeho futbalového klubu Olympique Lyon Bernardovi Lacombeovi. V diskusnej relácii rozhlasovej stanice RMC totiž odmietol debatovať o najpopulárnejšej hre na svete s poslucháčkou nežného pohlavia, ktorá sa dovolala do vysielania.

"Nedebatujem so ženami o futbale a bodka. Nerozumejú sa do neho, podľa mňa patria ku sporáku," vyjadril sa v živom vysielaní Lacombe, ktorý takýmto spôsobom reagoval na kritické slová telefonickej poslucháčky voči útočníkovi Realu Madrid a francúzskej reprezentácie Karimovi Benzemovi.

Lacombeove slová nahnevali trénera úspešného ženského tímu Lyonu Patricea Laira, ktorý so svojimi zverenkami získal posledných šesť titulov vo francúzskej lige a dvakrát vyhral Ligu majstrov. "Som sklamaný. Nemá právo také niečo povedať. Jeho urážlivé slová rozhodne nepomôžu, aby sa ženský futbal vyvíjal a degradujú úsilie nášho prezidenta a celej organizácie vrátane ženského tímu," povedal Lair.