Main Content

Futsal-ME-kval.: Z nominácie SR vypadli Varády a Brndiar

utorok, 26. marec 2013 19:30 | Autor: TASR

Bratislava 26. marca (TASR) - Z pôvodnej 16-člennej nominácie slovenskej futsalovej reprezentácie vypadli pred kvalifikačnými zápasmi ME 2014 Vojtech Varády a Peter Brndiar.

"Varády má problémy s kolenom. Je to zranenie dlhodobejšieho charakteru, ktoré sa nezlepšilo a výrazne ho obmedzovalo v hre. Z tohto dôvodu som teda vsadil na hráčov, ktorí sú zdraví a s ktorými môžem naozaj rátať," uviedol pre TASR tréner slovenských futsalistov Ján Janík a dodal, že na brankárskom poste rozhodovala najmä skúsenosť. "Brndiar vypadol preto, lebo zvyšní dvaja brankári Gašparovič a Repa majú väčšie skúseností z podobných stretnutí. Takže tu zavážila hlavne skúsenosť a, samozrejme, forma."

Prvý zápas v rámci 2. skupiny čaká na Slovákov v stredu 27. marca proti Bosne a Hercegovine a podľa Janíka v tíme už cítiť miernu nervozitu: "Hráči cítia, že sa zápas blíži. Určite vládne také typické predzápasové napätie, ktoré je úplne normálne pred každým duelom. Verím však, že na súpera budeme dobre pripravení a podáme dobrý výkon." Jeho zverenci sa následne vo štvrtok v bratislavskej HANT Aréne stretnú s Nórskom, po voľnom dni budú v sobotu čeliť Azerbajdžanu.

Priamo na finálový turnaj ME do Belgicka sa prebojuje sedem víťazov skupín. Mužstvá z druhých miest plus jeden najlepší z tretieho zohrajú v septembri dvojkolovú baráž o zvyšné štyri miestenky na ME. Tucet účastníkov šampionátu uzatvárajú usporiadajúci Belgičania.

Nominácia SR na kvalifikáciu ME 2014:

brankári: Mário Gašparovič (Slov-Matic FOFO Bratislava), Dalibor Repa (Across Pinerola Bratislava)

hráči v poli: Dušan Rafaj, Martin Rejžek, Attila Fehérvári, Ladislav Mikita, Marek Bahna, Peter Kozár, Peter Haľko, Gabriel Bartošek, Anton Brunovský (všetci obaja Slov-Matic FOFO Bratislava), Gabriel Rick (Tango Brno), Matúš Kyjovský (RCS Košice), Tomáš Drahovský (Benago Zruč nad Sázavou)

zloženie kvalifikačných skupín:

1. skupina: Taliansko, Maďarsko, Fínsko, Čierna Hora

2. skupina: SLOVENSKO, Azerbajdžan, Bosna a Hercegovina, Nórsko

3. skupina: Lotyšsko, Rusko, Rumunsko, Kazachstan

4. skupina: Španielsko, Chorvátsko, Macedónsko, Švédsko

5. skupina: Srbsko, Portugalsko, Poľsko, Grécko

6. skupina: Holandsko, Česko, Bielorusko, Gruzínsko

7. skupina: Turecko, Ukrajina, Slovinsko, Anglicko

Program 2. skupiny kvalifikácie ME 2014:

streda 27. marca:

14.30 Azerbajdžan - Nórsko

17.00 SR - Bosna a Hercegovina

štvrtok 28. marca:

17.30 Bosna a Hercegovina - Azerbajdžan

20.00 SR - Nórsko

piatok 29. marca:

voľný deň

sobota 30. marca:

16.30 Nórsko - Bosna a Hercegovina

19.00 Azerbajdžan - SR