Main Content

Futbal-MS-kval: Česi zažehnali krízu výhrou v Arménsku, Bílek zatiaľ zostáva (2)

utorok, 26. marec 2013 20:30 | Autor: TASR

Futbal-MS-kval: Česi zažehnali krízu výhrou v Arménsku, Bílek zatiaľ zostáva (2)
Futbal-MS-kval: Česi zažehnali krízu výhrou v Arménsku, Bílek zatiaľ zostáva (2) | zdroj: TASR

Bratislava 26. marca (TASR) - Futbalisti Česka zvýraznili v utorok svoje šance postúpiť na MS 2014, keď v súboji kvalifikačnej B-skupiny vyhrali v Jerevane nad domácim Arménskom jednoznačne 3:0.

O triumfe zverencov trénera Michala Bílka rozhodol premiérovými dvoma gólmi v národnom drese Matěj Vydra. Kanonier anglického druholigového Watfordu sa najskôr v 47. minúte presadil presnou hlavičkou z piatich metrov po centri Jaroslava Plašila a deväť minút pred koncom pridal tvrdou strelou druhý presný zásah. Cenné víťazstvo hostí spečatil v nadstavenom čase po rýchlom protiútoku striedajúci Daniel Kolář.

Najmä v prvom polčase videli diváci vyrovnaný duel, niekoľko šancí si vypracovali aj Arménci, ale gólman hostí Petr Čech si pri svojom jubilejnom 100. štarte v reprezentácii udržal čisté konto. Česi si tak napravili chuť po piatkovej hladkej domácej prehre 0:3 s Dánskom a po piatich dueloch majú na konte osem bodov. Víťazstvo aspoň čiastočne zmiernilo tlak na kritizovaného kouča Bílka, ktorý vo svojej funkcii zostáva minimálne do 16. apríla, keď bude o jeho prípadnom odvolaní rozhodovať výkonný výbor FAČR.

 

Európska kvalifikácia MS 2014 - utorok:

B-skupina:

Jerevan:

Arménsko - Česko 0:3 (0:0)

Góly: 47. a 81. Vydra, 90.+4 Kolář

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. odseku