Main Content

Škrtel po marcových zápasoch: Prevláda sklamanie

streda, 27. marec 2013 10:30 | Autor: TASR

Škrtel po marcových zápasoch: Prevláda sklamanie
Škrtel po marcových zápasoch: Prevláda sklamanie | zdroj: TASR

Bratislava 27. apríla (TASR) - Marcové dva zápasy slovenským futbalistom v Žiline príliš nevyšli, kvalifikačná remíza s Litvou (1:1) a bezgólová deľba bodov v príprave so Švédmi odhalili donaha ich súčasnú najväčšiu slabinu. Je ňou zúfalá koncovka, sami hráči si to dokonale uvedomujú, hoci to nedokážu vysvetliť.

Kapitán Martin Škrtel si odohral svoje, zadák FC Liverpool nastúpil na celý súboj s Litovčanmi a polčas proti Tre kronor. "Hlavné je, že sme neinkasovali. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, a že Švédi majú kvalitné mužstvo, čo sa potvrdilo aj na ihrisku. Myslím si, že sme s nimi odohrali vyrovnanú partiu, len škoda, že sme nepremenili šance, ktoré sme si vypracovali," povedal muž, ktorého žltá karta zo súboja s pobaltským tímom vyradila z najbližšieho kvalifikačného duelu G-skupiny o MS 2014 v Lichtenštajnsku, a preto ho v utorok po polčase striedal Ján Ďurica. Kapitán SR aj celkovo zhodnotil oba marcové súboje, po ktorých platia fakty, že Slovensko ťahá sériu piatich duelov bez prehry, resp. vo štvrtom vzájomnom zápase so Švédskom ani raz nevyhralo. "Celkovo prevláda sklamanie, pretože najmä ten prvý zápas sme chceli vyhrať, no nepodarilo sa nám to. Ak by sme išli do zápasu so Švédskom s tým, že sme nad Litvou vyhrali, bola by celkovo úplne iná atmosféra."

Útočník českej Viktorie Plzeň Marek Bakoš sa proti Litve dostal na ihrisko ako striedajúci hráč, proti Švédom nastúpil v základe a odohral 71. minút. Mal viacero dobrých šancí skórovať, na škodu jeho tímu však v zakončení zlyhal. "Mal som dosť šancí na prvý reprezentačný gól, neviem, prečo mi to tam nepadlo. Samozrejme ma to mrzí a som z toho trošku smutný. Prvú šancu som mal riešiť trošku ináč. Pri druhej ku mne dobre dostúpil brankár, bol som síce z uhla, ale myslím si, že sa to dalo zakončiť gólom," povedal Bakoš, ktorý nepozná recept na slovenské trápenie v koncovke: "Mrzí to, nedali sme góly, ja som nedal gól. Švédi sú kvalitní hráči, mali dobré výsledky a aj proti nim sme si dokázali šance vytvoriť, hoci im chýbali traja-štyria hráči. Nedokážeme ich ale premeniť, ja neviem v čom to je. Stále je to tá pesnička, nedali sme góly Grékom, nedali sme góly Litve, ani teraz Švédom. Šance sú, o to sme smutnejší, že tie výsledky potom nie sú. Nie sme spokojní. Zápas so Švédskom nebol zlý, aj keď skončil 0:0. Hlavný zápas bol ale ten s Litvou a ten sme nezvládli."