Main Content

NHL: Hossa vynechal už tretí zápas, začal však opäť trénovať s Blackhawks

streda, 27. marec 2013 11:30 | Autor: TASR

Chicago 27. marca (TASR) - Hokejový útočník Marián Hossa, ktorý pre zranenie hornej časti tela vynechal už tri stretnutia v NHL, od utorka už opäť trénuje s tímom Chicago Blackhawks. Slovenský legionár sa tak objavil späť na ľade po prvý raz od 18. marca, kedy ho v zápase s Coloradom Avalanche narazil na mantinel Ryan O'Byrne.

Od Hossovho zranenia odohralo Chicago tri stretnutia, pričom prehralo s Anaheimom 2:4, s Los Angeles 4:5 a nad Calgary zvíťazilo 2:0. Hossa sa v utorok na rannom rozkorčuľovaní pridal k spoluhráčom Patrickovi Sharpovi, Danielovi Carcillovi, Sheldonovi Brookbankovi a brankárom Ray Emerymu a Corey Crawfordovi.

"Hossa už dnes korčuľoval, takže jeho stav napreduje k lepšiemu," povedal tréner Joel Quenneville, ktorý v zápase s Calgary oslávil svoje 400. víťazstvo v NHL. "Hossa je na tom podobne ako Sharp, takže uvidíme ako sa im bude dariť. Proti Calgary však ešte hrať nemohli."

Sharp, ktorý má problémy s ramenom, chýbal v zostave Blackhawks dokonca už v siedmich dueloch. Všetko nasvedčuje tomu, že návrat Sharpa a Hossu do zápasovej praxe je už len otázkou najbližších dní. Quenneville nepoprel, že obaja by mohli stihnúť už piatkový domáci duel s Anaheimom Ducks. "Uvidíme. Teraz je ešte ťažko povedať. Nevylučujem to, ale uvidíme v akom budú stave. Myslím si, že by sa to mohlo podariť," dodal Quenneville.

V skrátenej sezóne základnej časti zaznamenal Hossa 13 gólov a 10 asistencií, je tretím najproduktívnejším hráčom Chicaga po Jonathanovi Toewsovi a Patrickovi Kaneovi. Slovenský krídelník je častým nebezpečím pre bránku súpera a tak k nemu pristupujú v osobných súbojoch dôrazne.

Hossa utrpel silný otras mozgu minulý rok v apríli, keď ho nedovoleným zákrokom zastavil Raffi Torres z Phoenixu Coyotes, pričom nemohol hrať až do polovice novembra. Vo februári tohto roku mal zasa menší otras po súboji s hráčom Vancouveru Jannikom Hansenom, ale po troch dňoch sa hlásil fit. V noci na 7. marca Hossa chýbal v zápase Chicaga s Coloradom (3:2) rovnako pre menšie zranenie v hornej časti tela.