Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (27.3.)

streda, 27. marec 2013 11:40 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (27.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (27.3.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Zdravotný stav slovenského krídelníka Mariána Hossu sa lepší a podľa najnovších informácií by sa mal tento týždeň vrátiť do zostavy Chicaga Blackhawks.
 
ANAHEIM/PHILADELPHIA: Veľmi zaujímavá špekulácia sa objavila v zámorí, kde sa čoraz viac hovorí o odchode krídelníka Bobbyho Ryana z Anaheimu Ducks do Philadelphie Flyers. Opačným smerom by mal putovať Sean Couturier.
 
CAROLINA: Carolina Hurricanes predĺžila kontrakt so svojím krídelníkom Alexom Sjominom, ktorý do tímu prišiel pred sezónou z Washingtonu Capitals. Ruský reprezentant sa „hurikánom“ upísal na ďalších päť rokov, v ktorých si zarobí 35 miliónov dolárov.
 
CAROLINA: Vedenie Caroliny stiahlo z listiny zranených hráčov Chada LaRosea, ktorý vynechal desať zápasov svojho tímu kvôli otrasu mozgu. LaRose je podľa najnovších informácií pripravený nastúpiť už do najbližšieho duelu svojho celku.
 
TAMPA BAY: Nástupcom Guya Bouchera na lavičke Tampy Bay Lightning sa stal Jon Cooper, ktorý minulý rok doviedol Norfolk Admirals k víťazstvu v AHL a túto sezónu pôsobil na farme „bleskov“ v Syracuse Crunch.
 
WASHINGTON: Washington Capitals by po sezóne mohol prísť o jedného zo svojich brankárov. O českého gólmana Michala Neuvirtha údajne prejavilo záujem viacero popredných klubov z KHL. 25-ročnému brankárovi  v metropole USA končí zmluva a bude si nezávisle vyberať z obdržaných ponúk.
 
UFA: Útočník Antti Pihlström predĺžil kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom z Ufy a s miestnym klubom sa dohodol na zmluve do konca apríla 2014.
 
DYNAMO: Obhajca Gagarinovho pohára Dynamo Moskva sa priblížil k účasti vo finále KHL, keď v treťom stretnutí série play-off Západnej konferencie porazil súpera z SKA Petrohrad 4:2 a v sérii vedie už 3:0 na zápasy. Postup môže Dynamo spečatiť už dnes o 16:30 hod pred očami svojich divákov.