Main Content

KOMENTÁR: To vážne potrebujeme Ibrahimoviča?

streda, 27. marec 2013 11:56 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: To vážne potrebujeme Ibrahimoviča?
KOMENTÁR: To vážne potrebujeme Ibrahimoviča? | zdroj: foto TASR

Slovenská futbalová reprezentácia včera remizovala v prípravnom zápase so Švédskom 0:0, keď výsledok najlepšie zodpovedá tomu, čo sa včera v Žiline odohralo. A to na trávniku aj tribúnach.

Komentár Filipa Chudého

Švédska futbalová reprezentácia patrí už dlhodobo do širšej svetovej špičky. Pravidelne sa zúčastňuje záverečných vrcholových turnajov a taktiež má vo svojom kádri viacero uznávaných hráčov. Aj my máme v kádri viacero uznávaných hráčov, o ktorých sa vo futbalovom svete vie, ešte nedávno sme vďaka našej účasti na MS 2010 mali aj slušný kredit, no ani toto všetko dokopy nestačilo na jedno meno. Pred týmto zápasom sa vo väčšine prípadov hovorilo iba o Zlatanovi Ibrahimovičovi, ktorý predstavoval hlavný magnet.

Už len vďaka jeho prítomnosti sa očakávalo, že tento zápas bude pútať väčšiu pozornosť ako ten kvalifikačný s Litvou. No nakoniec sa ukázalo, že súboj s Litvou toho ponúkol oveľa viac, a to nielen na ihrisku, ale aj v hľadisku. Teraz môžeme už iba špekulovať, čo by bolo keby.

Včerajší žilinský zápas totiž nemal prakticky žiadnu atmosféru. O náladu na tribúnach sa staralo iba zopár divákov, ktorým rozviazal jazyk alkohol a dokázali svojimi hláškami pobaviť ľudí naokolo. A tí boli zrejme radi aj za to, lebo z trávnika takmer nijakú zábavu nedostali. Ťažko povedať, či by to s Ibrahimovičom na ihrisku bolo niečo iné, keďže ten v piatok proti Írsku tiež na ihrisku ako keby ani nebol.

Niektorá skupina divákov sa chystala na tento zápas iba kvôli Ibrahimovičovi, a keďže ten neprišiel, tak neprišla ani ona. Pritom každý, kto aspoň trochu sleduje futbal, musel tušiť, že táto svetová futbalová hviezda do Žiliny nepríde. No niektorí sledovali asi iné záujmy, keďže včera pred štadiónom ponúkali na predaj lístky. Akí mali nakoniec úspech, sme už nepátrali, ale všetci prípadní kupujúci zrejme svoju investíciu aj oľutovali.

Mínusové teploty totiž boli nielen vo vzduchu, ale aj na prejave tribún a tiež z trávnika. Možno aj preto sa hovorí o akejsi žilinskej kliatbe a dejisko ďalších reprezentačných zápasov sa bude opäť prehodnocovať. Žilina ako celok totiž nedala dostatočný signál k tomu, že chce reprezentačné zápasy. Prísť na takéto zápasy sa proste má a je úplne jedno, či bude hrať nejaký Zlatan, Striebran alebo Bronzan. Na druhej strane, inde na Slovensku by situácia tiež nebola zrejme moc iná, a to je smutné konštatovanie.