Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase so Švédskom (0:0)

streda, 27. marec 2013 12:07 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase so Švédskom (0:0)
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase so Švédskom (0:0) | zdroj: foto TASR

Máme za sebou ďalší reprezentačný zápas, po ktorom krútime hlavami. Bezgólová remíza so Švédskom nie je hanbou, ale všetci od tohto súboja čakali viac. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Dušan Perniš (7) – Nitriansky odchovanec dostal v reprezentácií šancu po vyše roku a rozhodne nesklamal. Udržal si čisté konto, čo sa najprv javilo v tomto zápase ako ľahká práca, no v 90.minúte prišla šanca Durmaza, pri ktorej Perniš ukázal, že si udržal celozápasovú koncentráciu. Veď v predchádzajúcom priebehu ho zahriali iba dve slabé Toivonenove strely.

Lukáš Pauschek (6) – Hráč bratislavského Slovana vo svojom rodnom klube momentálne pravidelne nehráva, no v reprezentácií opäť nesklamal, čo vyzdvihol aj tréner Griga. Z našich krajných obrancov bol v zápase najlepší, ale chýbajúca herná prax sa odrazila na tom, že nevydržal celý zápas. Ale viackrát sa dostal do dobrých ofenzívnych akcií a nezabúdal ani centrovať.

Martin Škrtel (7)
– Reprezentačný kapitán predviedol opäť svoj tradičný dobrý výkon. Vo vzduchu bol bezchybný, vyhrával osobné súboje, ale možno chýbajúca herná prax sa podpísala pod to, že bol o pár desatín sekundy pomalší, čo zapríčinilo, že bol pri dvoch súbojoch o čosi neskôr a súperov fauloval. Dole išiel preto, že v ďalšom zápase má stop pre žlté karty.

Marián Čišovský (6)
– Plzenský stopér ukázal v zápase svoje prednosti, ale určite vie hrať aj lepšie. Viackrát sa v zápase pokúšal o rozohrávku a tiež o nakopávané lopty, ktoré nie vždy našli svojho adresáta. V každom polčase mal iného stopérskeho partnera a tiež hral na inej strane stopérskej dvojice. Ale nedá sa povedať, že by jeden alternatíva bola výrazne lepšia od tej druhej.

Marek Čech (4,5) – V prvom polčase sa často snažil zapájať do kombinácie, ale nejaký výrazný osoh to neprinieslo. Rozhodne sa čakalo z jeho strany viac centrovaných lôpt. Zopár ich síce poslal, ale tie nestoja za reč. V druhom polčase vyslal z diaľky jednu strelu do priestoru brány, ktorá hosťujúceho brankára ohroziť nemohla a o chvíľu išiel dole z ihriska.

Richard Lásik (5)
– Svoju nomináciu na tento zraz si vypýtal v Belgicku, keď po naskočení do zápasu dal náš jediný gól. Proti Švédom dostal skutočnú zápasovú šancu a nesklamal v nej. Ale taktiež bolo vidieť, že na základnú zostavu reprezentácie ešte nemá požadovanú úroveň. Lásik je prísľubom do budúcnosti a po získaní väčších skúseností z ťažkých zápasov sa môže prihlásiť o slovo.

Ľubomír Guldan (4,5) – Nesklamal, ale ani nepresvedčil. Guldan si svoju prácu v zápase odrobil, keď čistil priestor pred naším pokutovým územím, no nepridal žiadnu nadstavbu. Jeho hra smerom dopredu prakticky neexistovala a tiež sa nemôžeme rozplývať nad tým, že by výrazne dominoval pri čiernej práci. Ak sa dobre ukážu iní stredopoliari, tak Guldan bude mať problémy sa v užšom kádri udržať.

Marek Hamšík (7) – Nastúpil na svojej podhrotovej pozícií a bolo ho cítiť. Rozdával prihrávky ako v klube, len nemal na ne až taký výber a aj preto rýchlosť akcií nebola taká vysoká. Ale keď mu spoluhráči dobre nabehli, tak vždy od neho aj prihrávku dostali. Všetky lopty sa snažil hrať smerom dopredu a niektoré z nich mali svetové parametre. Iba po jeho akciách sme mali v prvom polčase šance.

Filip Hološko (4,5) – Bol síce písaný ako útočník, lenže v skutočnosti hral väčšinu času na kraji. Na takejto pozícií hráva aj v klube, no možno sme ho mali na určitý úsek vyskúšať aj na úplnom hrote. Trochu lepší výkon podal v prvom polčase, keď si viac rozumel so spoluhráčmi. V tom druhom zaujal snáď iba jednou nepresnou strelou z diaľky.

Marek Bakoš (5)
– Bol naším útočným hrotom a oproti svojím predchádzajúcim reprezentačným výkonom sa síce zlepšil, no gól nedal ani v desiatom štarte v národnom drese. Dostal sa do dvoch dobrých príležitostí, lenže ani jednu nepremenil, keď hlavne pri tej prvej trochu zaváhal. Po Hamšíkovom centri mal dostatok priestoru na zakončenie, no chýbala rýchlosť prevedenia.

Michal Ďuriš (4,5)
– Aj jemu to išlo o čosi lepšie v prvom polčase, keď sa dokázal dostať aj do kombinácie, lenže ani on nepomohol prelomiť streleckú kliatbu. Začal na ľavej strane útoku a ako je uňho typické, tak nemal ani problém sa vrátiť a pomôcť pri bránení. V druhom polčase sa z ihriska trochu vytratil, čiže jeho striedanie bolo opodstatnené.

Ján Ďurica (7) – Nastúpil do druhého polčasu namiesto Škrtela a prevzal po ňom aj kapitánsku pásku. Opäť bol koncentrovaný, čo v jeho prípade znamená, že vtedy sú jeho výkony na vysokej úrovni. Možno to bolo tou kapitánskou páskou, pretože sa zdalo, že sa snaží ešte viac ako inokedy. Dobre predskakoval súperov a v osobných súbojoch pridal ešte viac bojovnosti, no nie zákernosti.

Juraj Kucka (7) – Nastúpil do druhého polčasu namiesto Hamšíka a prevzal po ňom líderskú pozíciu v strede poľa, keď sa neúnavne snažil zapojiť do každej našej akcie. Kucka sa dostal aj do dobrej šance, lenže z hranice pokutového územia neprepálil švédsky múr. Aj on dokázal dostať Bakoša do dobrej šance, lenže ten Kuckovu prihrávku poza obranu na gól nepremenil.

Dušan Švento (4,5)
– Tréneri ho poslali do zápasu s úmyslom, aby rozhýbal našu ľavú stranu, lenže toho rýchlika z piatkového zápasu s Litvou vôbec nepripomínal. Do zápasu sa mu prakticky vôbec nepodarilo naskočiť, keď mal síce záblesky, ale tie nikoho neožiarili, tobôž nie súperových hráčov. Klasická pozícia ľavého obrancu mu nesvedčala.

Martin Jakubko, Róbert Mak, Tomáš Hubočan (bez známky) –
Prví dvaja menovaní mali pomôcť našej útočnej hre, čo sa im trochu podarilo. Jakubko sa bil so súperovou obranou, ktorá bola zrejme rada, že nehral od začiatku. Mak priniesol na kraje ihriska zvýšenú aktivitu, no bude sa musieť zlepšiť v súbojoch jeden na jedného. Hubočan išiel na trávnik z toho dôvodu, že Pauschek naznačil lavičke striedanie, keďže na celý zápas nemal kondíciu.

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?