Main Content

NHL: Vanek z Buffala sa pridal k Sekerovi, aj on má zranenie hornej časti tela

streda, 27. marec 2013 12:30 | Autor: TASR

Buffalo 27. marca (TASR) - Najproduktívnejší hokejista Buffala Sabres Thomas Vanek utrpel v utorkovom stretnutí NHL proti Tampa Bay Lightning (1:2) bližšie nešpecifikované zranenie hornej časti tela. Rakúsky útočník tak pribudol na zoznam zranených hráčov "šablí", na ktorom figuruje aj slovenský obranca Andrej Sekera.

Vanek v priebehu tretej tretiny duelu s Tampou Bay zamieril do šatne a na ľad sa už nevrátil. Tréner Ron Rolston uviedol, že Vanekovmu zdravotnému stavu sa vyjadrí v priebehu stredy. Dvadsaťdeväťročný útočník dal v tejto sezóne 16 gólov, čo z neho robí šiesteho najlepšieho kanoniera NHL. Navyše, so 17 asistenciami v 29 zápasoch je najproduktívnejším hráčom Sabres.

Sekera absentuje v zostave Buffala od 16. marca, keď sa zranil v stretnutí s Ottawou. Odvtedy už vynechal šesť stretnutí. Vicemajstra sveta z Helsínk 2012 od úvodu skráteného ročníka trápia drobné zranenia. V 22 tohtosezónnych vystúpeniach zaznamenal osem kanadských bodov za gól a sedem asistencií. V priemere strávil na ľade takmer 20 minút (19:58).