Main Content

Cyklistika: Ullrich neplánuje verejné priznanie k dopingu ako Armstrong

streda, 27. marec 2013 13:30 | Autor: TASR

Berlín 27. marca (TASR) - Bývalý víťaz cyklistických pretekov Tour de France Jan Ullrich neplánuje verejné priznanie k dopingu po vzore Lance Armstronga. Informovala o tom agentúra dpa.

"Každý si môže urobiť názor na to, čo sa v minulosti dialo v cyklistike a ja som toho bol súčasťou," poznamenal nemecký cyklista na webovej stránke Eurosportu. Podľa Ullricha si Armstrong zvolil "najlepšiu cestu pre seba", ale on sám dal prednosť inému prístupu.

"Vybral som si cestu podľa svojho presvedčenia o športových zákonoch, ktorej každý nerozumie, ale je správna pre mňa. Moja aktívna kariéra sa datuje takmer 10 rokov späť, takže pre mňa a moju rodinu je podstatná len budúcnosť," povedal.

Ullrich dostal dvojročný dištanc od Športového arbitrážneho súdu (CAS) v roku 2011, pretože bol zapletený do kauzy španielskeho lekára Eufemiana Fuentesa. Všetky jeho výsledky od 1. mája 2005 anulovali. Aféra prepukla v roku 2006, pričom začiatkom roku 2007 Ullrich ukončil aktívnu kariéru. Víťaz Tour de France 1997 sa však nikdy nepriznal k pravidelnému užívaniu dopingu tak, ako to urobili jeho tímoví kolegovia alebo Armstrong, ktorý prišiel o všetkých sedem titulov z najprestížnejších pretekov na svete.