Main Content

ZOH14: Podľa Mutka by 3. miesto na hrách v Soči bolo vynikajúcim výsledkom

streda, 27. marec 2013 13:30 | Autor: TASR

Moskva 27. marca (TASR) - Minister športu Ruskej federácie Vitalij Mutko na zasadnutí kolégia ministerstva hovoril o šanciach ruskej zbornej na ZOH 2014 v Soči. Zdôraznil, že Rusko môže reálne pomýšľať na medaily len v štyroch zo štrnástich druhov športu.

"Nikdy som nehovoril, že sa v Soči budeme biť o prvé miesto v medailovom zisku," cituje Sport-express Vitalija Mutka. "Na druhej strane je pravda, že pred našich športovcov vždy staviame maximálne ciele. Musíme však byť realistami, pretože v zimných druhoch športu sa boríme s ohromnými problémami. V Soči sa budú medaily udeľovať v 98 disciplínach v 14 športových odvetviach. Vo Vancouvri sme skončili na jedenástom mieste a boli pre to objektívne príčiny: straty tradícii a generačná výmena. Teraz sa potichučky vraciame na svoje pozície. Dokonca ani v lyžovaní nepatríme medzi lídrov. Všetci vidíte. ako Björgenová a Kowalczyková neustále vyhrávajú preteky Svetového pohára. A teraz vari do Soči neprídu? Z našich im teraz ako tak začína konkurovať len Julia Čekalovová. Ešte raz však opakujem, že konečné ciele pred domácou olympiádou stanovíme pre našu zbornú až po tejto sezóne."

Mutko zároveň naznačil, že vychádzajúc zo súčasnej situácie, ak Rusko v Soči v medailovej bilancii skončí na treťom-štvrtom mieste, bude to vynikajúci výsledok. "Pravdepodobne takýto cieľ aj pred našich športovcov postavíme," uzavrel Mutko.