Main Content

Vzpieranie: Mutafov naďalej predsedom SZV, Tešovič najlepším borcom za rok 2012

streda, 27. marec 2013 15:30 | Autor: TASR

Košice 27. marca (TASR) - Vo funkcii predsedu Slovenského zväzu vzpierania (SZV) zostáva naďalej Pavol Mutafov. Rozhodli o tom členovia valného zhromaždenia, ktorí ho v Košiciach v sobotu potvrdili vo funkcii na ďalšie štyri roky. Valné zhromaždenie otvoril primátor mesta Košice Richard Raši a hosťami boli členovia svetovej federácie IWF Attila Ádámfi a Róbert Nagy. TASR Informoval člen výkonného výboru Štefan Korpa.

Členmi nového výkonného výboru SZV sa stali Štefan Korpa, Rudolf Lukáč, Ján Štefánik, Milan Kubák a Miroslav Škrobian. "Ďalej sa volila kontrolná a revízna komisia SZV, ktorú predstavujú traja členovia Marián Buschbacher, Michal Ikrényi a Štefan Gribanin. Rovnako traja členovia boli zvolení do disciplinárnej komisie SZV a to Peter Janíček, Ondrej Kružel st. a Marián Buschbacher ml.," uviedol Korpa.

Jedným z bodov valného zhromaždenia SZV bolo i vyhlásenie najlepších vzpieračov SR za rok 2012. "Ceny prišiel odovzdať prezident IWF pán Adámfi. Z mužov si získal ocenenie Martin Tešovič, ktorý si ho aj prevzal a medzi ženami Lucia Trojčáková. Z juniorov do dvadsať rokov Matej Kováč a z juniorov do sedemnásť rokov Michal Bodorík," konštatoval Korpa.