Main Content

Vzpieranie: Štart Kožienku na ME v Tirane otázny, Mutafov odletí do Taškentu

streda, 27. marec 2013 15:30 | Autor: TASR

Košice 27. marca (TASR) - Na blížiace sa aprílové majstrovstvá Európy mužov a žien vo vzpieraní v albánskej Tirane (8. - 14. apríla) bola nominovaná trojica slovenských reprezentantov. V kategórii žien do 75 kg by sa mala predstaviť Lucia Trojčáková, ktorá pred rokom v Turecku obsadila v dvojboji 7. miesto. Z mužov boli nominovaní dvaja vzpierači VŠC Dukla Banská Bystrica, v kategórii do 94 kg Matej Kováč a v kategórii do 105 kg Lukáš Kožienka, ktorého štart je však podľa posledných informácií otázny.

"Lukáš Kožienka figuruje v nominácii, no podľa posledných informácii nie je isté či vycestuje na ME. Má zatiaľ bližšie nešpecifikované zranenie," informoval TASR člen výkonného výboru SZV Štefan Korpa a pokračoval: "Ako tréner vycestuje Rudolf Lukáč, ako vedúci výpravy a zároveň rozhodca Ján Štefánik."

Súbežne s ME sa koná svetový šampionát juniorov v uzbeckom Taškente do 17 rokov (6. - 13. apríla). "Síce toto podujatie neobsadzujeme pretekármi, keďže nemáme pretekárov tejto výkonnosti, ale vycestuje tam predseda SZV Pavol Mutafov z dôvodu kongresu svetovej federácie IWF. V máji sa totiž konajú voľby a pán Mutafov kandiduje do exekutívy, pán Štefánik do technickej komisie a ja do komisie trénerov," skonštatoval Korpa.

Nominácia SZV na ME v Tirane (8. - 14. apríla 2013):

ženy: do 75 kg: Lucia Trojčáková (Heavy Iron Poprad)

muži: do 94 kg: Matej Kováč, do 105 kg: Lukáš Kožienka (obaja VŠC Dukla B. Bystrica)