Main Content

Futbal: Česká polícia obvinila troch ľudí v súvislosti s korupciou vo futbale

streda, 27. marec 2013 15:30 | Autor: TASR

Praha 27. marca (TASR) - Česká protikorupčná polícia začala trestné stíhanie troch ľudí v prípade možného ovplyvnenia jedného zápasu minulého ročníka Gambrinus ligy. Informoval o tom portál idnes.cz s odvolaním sa na hovorcu protikorupčnej polície Jaroslava Ibeheja.

Mená osôb ani zainteresované kluby nie sú zatiaľ známe. Jeden človek čelí obvineniu z podplácania, ďalší z prijatia úplatku a tretí z neoznámenia trestného činu. České médiá informovali, že podozrivým je duel z vlaňajšej jarnej časti sezóny medzi Jabloncom a Plzňou (0:2). Policajné zdroje to zatiaľ nepotvrdili, ale šéf futbalovej asociácie Miroslav Pelta už dávnejšie prezradil, že vyšetrovatelia sa zaujímajú práve o tento zápas.

Hlavný arbiter inkriminovaného stretnutia Tomáš Adámek v notársky overenom liste priznal, že mu niekdajší futbalový funkcionár Martin Svoboda ponúkol a neskôr aj dal úplatok, čo potvrdil aj vtedajší štvrtý rozhodca Pavel Býma. Duel mal ovplyvniť v prospech hostí. "Žiadne obvinenie som nedostal," vyhlásil však Svoboda pre idnes.cz. "Všade počujem zaručené informácie, ale pritom nič konkrétneho. Iba sa mám za pár dní dostaviť na ďalší výsluch."