Main Content

Hokej: Hamerlík si v prvom zápase v Zlíne spomenul na štastie so Spartou

streda, 27. marec 2013 15:30 | Autor: TASR

Zlín 27. marca (TASR) - Slovenský brankár HC Oceláři Třinec Peter Hamerlík v prvom zápase semifinále play off českej hokejovej extraligy zvládol v Zlíne ťažké situácie, dostal však lacné góly. Köhlerova strela sa mu doslova došuchtala pod telom do bránky a pri Leškovej paráde na 2:1 zase zavadil o svojho obrancu.

"Hneď ma napadlo, že šťastie, ktoré pri mne stálo so Spartou, sa teraz trocha odklonilo," uviedol pre český Sport. O prvom inkasovanom góle povedal, že to bola jednoducho smola. "Puk tam prepadol od mantinelu, ja som zakopol a spadol. A puk mi nulovou rýchlosťou, ani neviem kade, prešiel až za čiaru." Napriek nešťastným gólom sa však nad nimi usmieval. Len tak sa dá na to podľa neho ľahšie zabudnúť. "Nemá cenu sa nad tým zamýšľať, čo by sa stalo, keby to bolo inak. O tom je hokej - trocha šťastia tu, trocha smoly tam. Ja som mal teraz viac smoly a to sa nedá nič robiť."

K tomu, či ho po zápase spoluhráči povzbudili, dodal: "S tým naozaj nemám problém. Hokej hrám už dlho, aby som sa nejako trápil. Aj oni mali niekoľko iných šancí, z ktorých mohli dať góly. A nakoniec im to spadlo z tohto... To nebolo o ich umení, skôr o šťastí. A mojej smole."

Hamerlík si napriek prehre 1:3 nemyslí, že by hrali zle. "Musíme len trocha zlepšiť pohyb a viac sa tlačiť do bránky. Nič moc veľké meniť nie je potrebné. Len pridať pár percent v každej hernej činnosti. V pohybe, dôraze, v tlaku do bránky. Videli ste, z čoho padali góly. Musíme to tam viacej hádzať a brankárovi viacej cloniť."

Hamerlík mal v prvom zápase 38 úspešných zákrokov a jeho percentuálna úspešnosť dosiahla 92,7.