Main Content

Hokej-MS13: Brankár Laco sa zranil a opustil reprezentačný kemp na Orave

streda, 27. marec 2013 15:30 | Autor: TASR

Námestovo 27. marca (TASR) - Zdravotné problémy slovenských hokejových reprezentantov v úvode záverečnej prípravy pred majstrovstvami sveta nemajú konca. Brankár Ján Laco si podvrtol koleno a v stredu opustil kemp v Námestove. Zranenia predtým postihli aj obrancov Ivana Baranku, Tomáša Starostu, Kristiána Kudroča, Juraja Mikuša a Richarda Stehlíka.

"Brankár Laco si na utorňajšom tréningu podvrtol koleno a chýbať bude štyri až desať dní," informoval TASR generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora. "Nemôžeme s ním teda počítať na zápasy vo Švédsku a zrejme sa k nám pripojí až na súboje s Bieloruskom. Dnes odišiel domov do Liptovského Mikuláša. Namiesto neho sme zatiaľ nikoho iného nepovolali. Čo sa týka chorého obrancu Jána Brejčáka, v stredu večer by sa mal k nám pripojiť a ak bude v poriadku, vo štvrtok a piatok by už mal aj trénovať."

Po úvodnom týždni prípravy na Orave sa nominovaní hráči zídu na Veľkonočný pondelok v Bratislave a v utorok skoro ráno sa vydajú na cestu z Viedne cez dánsku Kodaň do švédskeho Växjö, kde v rámci série Euro Hockey Challenge odohrajú dve stretnutia proti domácim "trom korunkám".

Aktualizovaná nominácia hokejistov SR na prvý týždeň záverečnej prípravy pred MS 2013:

Brankári - Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/Rus.)

Obrancovia - Ján Brejčák (HC Litvínov/ČR), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Martin Štajnoch, Ivan Švarný (všetci HC Slovan Bratislava), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR)

Útočníci - Martin Bartek, Radoslav Tybor (obaja HC Pardubice/ČR), Mário Bližňák, Marko Daňo, Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Andrej Šťastný (všetci HC Slovan Bratislava), Jakub Gašparovič (Medveščak Záhreb/Chor.), Juraj Majdan (HC Litvínov/ČR), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Tomáš Surový (HC Lev Praha/ČR), Ján Sýkora (HC'05 Banská Bystrica), Michael Vandas (HK Poprad)

Realizačný tím - Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus (asistent trénera), MUDr. Jozef Kubašovský (lekár), Roman Švantner (kondičný tréner), Michal Malina (masér), Samuel Petráš (masér)