Main Content

Hokej: Tréner Pešout má namierené zo Skalice do Brna

streda, 27. marec 2013 18:30 | Autor: TASR

Brno 27. marca (TASR) - Český hokejový tréner Martin Pešout pravdepodobne končí na striedačke extraligového tímu HK 36 Skalica. Ako informoval portál isport.blesk.cz, 47-ročný kouč má namierené do českého tímu Kometa Brno, kde by sa mal stať v novej sezóne asistentom hlavného trénera Vladimíra Kýhosa.

Vedenie juhomoravského klubu po udržaní sa v najvyššej súťaži rokuje s Kýhosom o predĺžení zmluvy i na ďalší extraligový ročník. Tréner si chce k sebe na striedačku vziať svojho niekdajšieho spolupracovníka Pešouta i bývalého obrancu Komety Karla Berana.

Kýhos by tak s Pešoutom obnovil spoluprácu z Karlových Varov, kde pôsobili do novembra minulého roku. "Naša spolupráca tam bola dobrá. Nič by nebránilo tomu, pokiaľ budem mať tú možnosť, tohto trénera pri sebe mať," cituje isport.blesk.cz slová Kýhosa.

Pešout nahradil na skalickej lavičke trénera Petra Oremusa, ktorý v novembri odišiel do Vítkovíc. Záhoráci po piatom mieste v základnej časti Tipsport extraligy skončili svoje účinkovanie v play off už vo štvrťfinále, kde ich v dramatickej sedemzápasovej sérii vyradil nováčik z Piešťan.