Main Content

Vodný zjazd: Vala so Slučikom s odhodlaním po dôstojnej rozlúčke

štvrtok, 28. marec 2013 13:30 | Autor: TASR

Žilina 28. marca (TASR) - Už tradične sa Žilinskými zjazdami začína nadchádzajúci víkend pre zjazdárov na divokej vode sezóna. Vyčnievajú v nej najmä dva vrcholy na malebnej rieke Soča, ME v dlhej klasike v Bovci (23.-26. mája) a MS v šprinte v Solkane (14.-16. júna). Posledné zvonenie obdivuhodnej kariéry 11-násobných majstrov sveta a 11-násobných európskych šampiónov ohlásila legendárna dvojica deblistov Vladimír Vala - Jaroslav Slučik. V apríli zavŕšia obaja 50 rokov a okrem 30 rokov v reprezentácii oslávia aj 20 rokov spoločného úsilia v jednej lodi opradenej unikátnou zbierkou.

Každá rozlúčka vyvoláva nostalgiu, u Valu so Slučikom však aj otáznik ako ďalej. "Mysleli sme si, že pomôžeme ako tréneri, ja v slalomárskom mládežníckom stredisku, Valdo v zjazdárskej reprezentácii. Prednosť dostali iní, a tak zvažujeme ako ďalej. Smaozrejme, pádla síce symbolicky zavesíme na klinec, no úplne sa vypojiť z vodáckeho diania nemienime, zem po nás nezľahne. Ja šéfujem v žilinskom Sokole, dcére Kataríne bude 15 a snaží sa s chuťou pádlovať, Valdo zasa v Tábore dohliada na svojich zverencov."

Vala so Slučikom so skúsenosťami na rozdávanie ladia formu na európsky šampionát v obvyklej podobe. "Pre nás je Európa prvoradá. Zo zväzu sme dostali nejaké financie, aj úplne novú loď Ureflex. Mala by sa lepšie ovládať, prvýkrát ju vyskúšame na krátkom sústredení v apríli v slovinskom Bovci, na domácej vode vo Zvolene v rámci 1. a 2. kola Slovenského pohára vo Zvolene v polovici apríla. Plniť budeme aj kvalifikačné normy, okrem Zvolena na majstrovstvách Slovenska v Liptovskom Mikuláši 27. a 28. apríla, v Čunove v šprintoch na začiatku mája. Na európsky šampionát sa nepochybne tradične pripravíme tak, aby sme zasiahli do bojov o medaily, žiadne úľavy v tréningoch sme si nedopriali."