Main Content

Futbal: Laurinec sa opäť uchádza o kreslo v exekutíve UEFA

štvrtok, 28. marec 2013 18:30 | Autor: TASR

Sofia 28. marca (TASR) - Bývalý prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) František Laurinec sa znovu uchádza o miesto vo Výkonnom výbore Európskej futbalovej únie (UEFA). UEFA vo štvrtok zverejnila zoznam deviatich kandidátov na členstvo v exekutíve, medzi ktorými figuruje aj meno niekdajšieho šéfa slovenského futbalu. Voľby sa uskutočnia v rámci Kongresu UEFA 24. mája v Londýne.

Uzávierka prihlášok bola 24. marca, teda dva mesiace pred samotnými voľbami. Ako informovala oficiálna internetová stránka únie, o osem miest v exekutíve UEFA sa uchádza spolu deväť kandidátov, z nich šiesti (Laurinec, Giancarlo Abete z Talianska, Allan Hansen z Dánska, Marios Lefkaritis z Cypru, Avraham Luzon z Izraela a Michael van Praag z Holandska) sú súčasnými členmi výkonného výboru a uchádzajú sa o znovuzvolenie. Prvýkrát sa o členstvo v exekutíve usilujú Angličan David Gill, Fernando Gomes z Portugalska a Wolfgang Niersbach z Nemecka.

Laurinec prvýkrát kandidoval na post člena Výkonného výboru UEFA v januári 2007, uspel však až o dva roky neskôr. Šesťdesiatjedenročný rodák z Veľkých Uheriec zastáva v UEFA aj funkciu šéfa Výboru bezpečnosti na štadiónoch a zastupujúceho predsedu Komisie pre Klubový licenčný systém.