Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (29.3.)

piatok, 29. marec 2013 11:49 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (29.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (29.3.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

 

PHILADELPHIA: Pre slovenského obrancu Andreja Meszároša sa sezóna pravdepodobne skončila. Zadák Philadelphie Flyers si v dueli s New Yorkom Rangers obnovil zranenie ľavého ramena, ktoré ho už pripravilo o hrací mesiac skrátenej sezóny. 27-ročný bek by nemal stihnúť ani MS 2013.
 
BUFFALO & TAMPA BAY: Brankár Buffala Sabres Ryan Miller by sa podľa zámorských špekulácií mohol sťahovať do Tampy Bay, ktorá po zranení Andersa Lindbäcka hľadá tímovú jednotku.
 
CALGARY & PITTSBURGH: Napriek tomu, že sa v noci objavovali „isté“ informácie o Iginlovom odchode z Calgary do Bostonu Bruins, kanadský útočník nakoniec zakotvil v Pittsburghu. Opačným smerom putuje prvá voľba v tohtoročnom drafte a univerzitní útočníci Ben Hanowski s Kennethom Agostinom.
 
PHOENIX: Pozícia Phoenixu v NHL je neistá. Nový vlastník Yotes sa naďalej nenašiel a tento tím tak dočasne spravuje naďalej samotná NHL. Klubu tak hrozí presťahovanie do iného mesta. Medzi najvážnejších kandidátov patrí Quebec, Kansas City či Seattle.
 
HRÁČI ŠTVRŤFINÁLE KHL: Vedenie KHL vyhlásilo troch najlepších hráčov štvrťfinále v KHL. Najlepším brankárom sa stal Michael Garnett z Čeľjabinsku, najlepší obranca sa volá Brent Sopel hrajúci v Ufe a najlepším útočníkom sa stal Viktor Tichonov z SKA Petrohrad.
 
KAZAŇ: AK Bars Kazaň zvíťazila na ľade Čeľjabinsku v divokej prestrelke 5:6 po predĺžení a v sérii sa ujala vedenia 3:1 na zápasy. O víťazný gól v poradí štvrtého zápasu sa postaral v 77. minúte Denis Zaripov. Kazani tak stačí k postupu do finále len jeden zápas. Posledný, najdôležitejší krok čaká hokejista AK Bars v nedeľu o 15.00 hod.
 
ČESKO: Česká reprezentácia sa na majstrovstvách sveta 2013 vo Švédsku a Fínsku bude musieť zaobísť bez útočníka Tomáša Rolinka, ktorý si obnovil zranenie bedrového kĺbu a opustil prípravný kemp Čechov na MS.
 
SLOVENSKO: Avizované zranenie Jána Laca nie je vážne. Rodák z Liptova si v prípravnom kempe slovenskej reprezentácie poranil koleno, no o týždeň by sa mohol vrátiť k svojim spoluhráčom, ktorí sa pripravujú na blížiace sa majstrovstvá sveta.