Main Content

Futbal: Vilanova viedol piatkový tréning Barcelony, do Viga ešte nepocestuje

piatok, 29. marec 2013 19:30 | Autor: TASR

Barcelona 29. marca (TASR) - Tréner FC Barcelona Tito Vilanova sa opäť zapojil do diania v katalánskom futbalovom veľkoklube. Ako uviedla agentúra AP, v piatok prvýkrát od návratu z desaťtýždňového liečebného pobytu v USA viedol tréning aktuálneho lídra Primery Division.

Trénerský asistent Jordi Roura prezradil, že Vilanova viedol piatkovú tréningovú jednotku A-tímu, ale zdravotne sa ešte necíti dostatočne v poriadku, aby mohol cestovať s mužstvom na sobotňajší zápas najvyššej španielskej súťaže na ihrisku Celty Vigo. "Titov návrat pre nás všetkých znamená veľmi veľa. Šéf je späť," vyhlásil Roura. "Veštci hráči ho milujú, jeho návrat bude pre nás veľkým povzbudením."

Vilanova bude postupne naberať ďalšie a ďalšie trénerské povinnosti. Roura dúfa, že hlavný kormidelník bude môcť letieť do francúzskej metropoly na utorkový úvodný duel štvrťfinále Ligy majstrov proti Parížu St. Germain. "Tito nemôže ísť s nami do Viga, lebo lekári povedali, že by to ešte nebolo ideálne. V tejto fáze liečby sa môžu vedľajšie efekty znovu objavovať do siedmich až desiatich dní, preto musíme byť obozretní," podotkol Roura.

Vilanova sa v utorok po vyše dvoch mesiacoch vrátil do Barcelony z New Yorku, kde podstúpil onkologickú liečbu slinných žliaz. Počas jeho neprítomnosti bol hlavným koučom "blaugranas" práve Roura.