Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (30.3.)

sobota, 30. marec 2013 11:39 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (30.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (30.3.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NY ISLANDERS: Nie je tomu tak dávno, čo Ľubomír Višňovský váhal s návratom do NHL. V tíme New York Islanders sa ale napokon zabýval a pred pár hodinami oficiálna stránka NHL oznámila, že slovenský obranca predĺžil s Ostrovanmi zmluvu na ďalšie dve sezóny. Višňovský si v nich zarobí dokopy 9 miliónov dolárov.

NY RANGERS & VANCOUVER:
Podľa zámorských médií by sa mohol Marián Gáborík sťahovať do Vancouveru Canucks. Viaceré špekulácie hovoria o tom, že tím z Manhattanu je veľmi blízko dohody s týmto kanadským celkom o prestupe slovenského krídelníka. Medzitým sa Gáborík opäť prepadol až do štvrtej formácie Rangers a tréner Tortorella mu vyčítal slabú hru.
 
CHICAGO: V najbližšom stretnutí Chicaga Blackhawks by naďalej mali chýbať dve hviezdne opory Hawks Marián Hossa a Patrick Sharp. Tí na poslednom tréningu Chicaga korčuľovali v bielych dresoch, ktoré sú označované aj ako „non-contact jersey.“ Obaja hráči sa tak musia vyhýbať fyzickým kontaktom. 
 
CALGARY: Po tom, čo mužstvo Calgary opustil Jarome Iginla a presťahoval sa do Pittsburghu, vedenie „plameňov“ zvažuje aj výmenu zadáka Jaya Bouwmeestra. O služby kanadského beka majú údajne záujem St. Louis, Philadelphia, Detroit a Ottawa.
 
ST. LOUIS: Saint Louis Blues poslalo na svoju farmu do AHL do Peorie brankára Briana Elliotta, kde by sa mal rozohrať. Elliott stál naposledy v bránkovisku „bluesmanov“ piateho marca.
 
COLUMBUS: Columbus Blue Jackets stiahol z listiny zranených hráčov obrancu Jamesa Wisniewskeho, ktorý vynechal štrnásť stretnutí svojho tímu kvôli problémom v dolnej časti tela.
COLUMBUS: Na listine zranených hráčov Columbusu sa však so spätnou platnosťou k 22. marcu objavil forward Brandon Dubinsky, ktorý bude nútene pauzovať kvôli problémom s ľavým kolenom.
 
NY RANGERS: Vedenie New Yorku Rangers podpísalo s nórskym útočníkom Matsom Zuccarellom jednocestný kontrakt v hodnote 700 tisíc dolárov.
 
WASHINGTON: Washington Capitals predĺžil kontrakt s forwardom Caseym Wellmanom, ktorý do hlavného mesta zavítal z Floridy ako súčasť výmeny za Zacha Hamilla. Wellman podpísal dvojcestný kontrakt.
 
PHOENIX: Zápas Nashville Predators – Phoenix Coyotes bol špecifický pre viacero hráčov hosťujúceho celku. Steve Sullivan odohral svoj tisíci duel v NHL, Čech Radim Vrbata zaznamenal svoj 400. bod v NHL a Matthew Lombardi vsietil svoj stý gól v zámorskej profilige.
 
EDMONTON: Edmonton Oilers zapísal na listinu zranených hráčov útočníka Erica Belangera, ktorý nútene pauzuje kvôli zraneniu slabín.