Main Content

UEFA: Perniš necíti pred duelom s AEK tlak

štvrtok, 19. august 2010 13:30 | Autor: TASR

Slovenský futbalový brankár Dušan Perniš necíti pred vstupom jeho škótskeho zamestnávateľa, prvoligového klubu Dundee United, do Európskej ligy UEFA 2010/2011 žiadny tlak. "The Arabs" privítajú vo štvrtok na domácom ihri...

Slovenský futbalový brankár Dušan Perniš necíti pred vstupom jeho škótskeho zamestnávateľa, prvoligového klubu Dundee United, do Európskej ligy UEFA 2010/2011 žiadny tlak. "The Arabs" privítajú vo štvrtok na domácom ihrisku v prvom zápase play-off európskeho pohára číslo dva grécky tím AEK Atény a 25-ročný reprezentant SR by mal byť jednou z opôr škótskeho mužstva.

"Futbal nie je o tlaku, veď je to len šport. Nie je to otázka života alebo smrti. Skutočný tlak pre mňa znamená mať rodinu a postarať sa o to, aby bola zdravá. Ja mám manželku a syna a postarať sa o nich, to je pre mňa to najdôležitejšie," vyhlásil bývalý brankár Dubnice, Žiliny a Senca v rozhovore pre The Courier.

Nitriansky rodák tiež naznačil, čo by mohlo viesť hráčov Dundee United k postupu do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. "Ak sa nám podarí udržať si v prvom dueli čisté konto, budeme mať veľkú šancu prejsť cez Atény. Musíme byť silní v defenzíve a postarať sa o to, aby sme v prvom rade neinkasovali. Ja aj 0:0 považujem za dobrý výsledok," dodal Dušan Perniš, o ktorého majú momentálne záujem viaceré anglické mužstvá vrátane FC Middlesbrough.

SITA