Main Content

Futbal: AS Trenčín - FC Nitra 3:0 v 23. kole Corgoň ligy

sobota, 30. marec 2013 20:30 | Autor: TASR

Futbal: AS Trenčín - FC Nitra 3:0 v 23. kole Corgoň ligy
Futbal: AS Trenčín - FC Nitra 3:0 v 23. kole Corgoň ligy | zdroj: TASR

Trenčín 30. marca (TASR) -

 

AS Trenčín – FC Nitra 3:0 (2:0)

Góly: 25. Kubík, 45. Bednárik , 53. Lobotka (z penalty) Rozhodoval: Smolák, ŽK: 52. Chudý, 2100 divákov

Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Volešák – Čögley, Bednárik, Rodriques, Mazáň – Štefánik (75. Mazan), Lobotka, Baez, Štefánik – Kubík (83. Frimmel) – Adi (70. William).

FC Nitra: Chudý – Kaspřák, Kolmokov, Cicman - Kutra (84. Turčák), Mičic – Gajdoš (56. Benčík) , Šimončič, Tawamba, Jackuliak (37. Šmehyl) – Nascimento.

 

V Trenčíne sa hral od úvodu v chladnom počasí menej zaujímavý futbal. Hoci sa Nitra neprišla iba brániť, viac práce mala práve defenzíva spod Zobora na čele s brankárom Chudým. Ten však nemal problém s pomerne ľahkými centrovanými loptami do pokutového územia a pohotovo riešil všetky podobné situácie. Nitra bola vpredu bezzubá a v 25.minúte prvýkrát inkasovala z protiútoku. Adi posúval loptu do situácie zaváňajúcej ofsajdom Kubíkovi, rozhodcovia však dali akcii domácich zelenú a Kubík strelou k pravej tyči poslal Trenčín do vedenia. Trenčanom gól pomohol, ale problémy mali s kvalitnejšou kombinačnou hrou. V 38.minúte mohol zvýšiť náskok domácich Baez, ale jeho hlavičke chýbalo niekoľko desiatok centimetrov rovnako ako Kubíkovej strele zľava o minútu neskôr. V 45.minúte sa napokon podarilo Trenčínu streliť druhý gól, keď dovolila nedôrazná obrana Nitry Bednárikovi prekonať Chudého.

Nitra svoj herný prejav nedokázala na začiatku druhého polčasu zlepšiť a v 53.minúte inkasovala tretíkrát. Štefánik perfektne vysunul Kubíka, ktorého fauloval v šestnástke brankár Chudý a nariadenú penaltu premenil pohotovo Lobotka. Aktívny Kubík ukázal ďalší svetlý moment aj o dve minúty neskôr, ale namiesto strely vo výhodnej pozícii volil prihrávku, ktorou Adiho v priestore nenašiel. Na druhej strane sa v ojedinelej šanci ocitol Šmehyl, ale jeho volej spred šestnástky letel vysoko nad domácu bránu. V 75.minúte premrhal najväčšiu šancu Nitry samostatne unikajúci Nascimento, ktorý podčiarkol zlý výkon hostí nepresným zakončením v stopercentnej príležitosti. Trenčania mali následne ešte niekoľko príležitostí na prikrášlenie náskoku, ale Holúbek, Baez či neskôr striedajúci William brankára Chudého štvrtýkrát už neprekonali