Main Content

Futbal: Hamšík nedal penaltu, ale Neapol spasili v Turíne Džemaili a Cavani

nedeľa, 31. marec 2013 08:30 | Autor: TASR

Rím 31. marca (TASR) - Slovenský futbalista Marek Hamšík nepremenil v talianskej lige pokutový kop, ale jeho tím SSC Neapol napriek tomu zvíťazil v zápase 30. kola na pôde FC Turín 5:3. Futbalisti spod Vezuvu tak v Serii A strácajú z druhej priečky na vedúci Juventus Turín naďalej deväť bodov.

V Turíne mali hostia na zelenom koberci hneď dvoch hrdinov. Tým prvým bol švajčiarsky reprezentant Blerim Džemaili, ktorý zaznamenal hetrik. Jeho sláva by bola azda ešte väčšia, keby ho nezatienil Edinson Cavani. Urguajský útočník, ktorý sa vrátili oneskorene z juhoamerickej kvalifikácie MS 2014, naskočil do zápasu až po hodine hry, ale v posledných šiestich minútach dal dva rozhodujúce góly. Cavani je s 22 gólmi najlepším kanonierom v Serii A, druhý Stephan El Shaarawy z milánskeho AC má na konte 16 presných zásahov.

"Povedal som Cavanimu, že mu dám priestor na polhodinu. Chcel som, aby nastúpil čerstvý, ale keď cestujete naprieč svetom, tak nemôžete hrať od začiatku. Cavani chce byť vždy na ihrisku a hrať. Musel som mu však vysvetliť moju stratégiou a on to prijal," uviedol tréner Neapolu Walter Mazzarri.

Sumár - 30. kolo:

FC Turín - SSC Neapol 3:5 (1:1)

Góly: 30. Barreto, 74. Jonathas (11 m), 78. Meggiorini - 10., 47. a 80. Džemaili, 84. a 90. Cavani. 29.135 divákov.