Main Content

NHL: Tortorella po dlhom rozhovore preradil Gáboríka už do štvrtého útoku

nedeľa, 31. marec 2013 12:30 | Autor: TASR

New York/Montreal 31. marca (TASR) - Po takmer štvrťhodinovom rozhovore na piatkovom tréningu preradil tréner hokejistov New Yorku Rangers John Tortorella útočníka Mariána Gáboríka už do štvrtého útoku. Slovenský krídelník však vyšiel v najbližšom zápase opäť naprázdno, pretože "jazdci" prehrali na ľade Montrealu 0:3.

Gáborík skóroval v posledných jedenástich stretnutiach len raz a celkovo deväťkrát vo všetkých 33 zápasoch základnej časti. Vedenie klubu už na jeho miesto povolalo nórskeho útočníka Matsa Zuccarella, ktorého dali do jednej "lajny" spoločne s Bradom Richardsom a nováčikom Chrisom Kreiderom. Gáborík sa tak ocitol až vo štvrtom útoku spoločne s Krisom Newburym a Taylorom Pyattom.

"Je to tak, ako to je. Bez ohľadu na to, v akej lajne hrám, musím sa snažiť, aby bolo vidieť rozdiel. Musím sa rozhodne zlepšiť,"

reagoval na čerstvé zmeny Gáborík, ktorý má platný päťročný kontrakt na 37,5 milióna dolárov.

"Gaby" síce v prvých troch sezónach u Rangers prekonal hranicu 40 gólov, teraz však zámorskí odborníci očakávajú, že ho v apríli vymenia. "Musím sa cez to všetko dostať. Máme ešte 15 zápasov, takže ešte je čas na to, aby som sa zlepšil. S trénerom Tortorellom sme mal dobrý rozhovor, ale nebudem prezrádzať o čom," dodal Gáborík.